četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Zakon protiv većinskog pravoslavnog stanovništva

SNP: Zakon protiv većinskog pravoslavnog stanovništva

Sa jednog od protesta u Podgorici
Sa jednog od protesta u Podgorici (Foto: Luka Zeković)
Iz SNP-a su pitali kako danas DPS može da govori o vjeri, vjerskim slobodama i građanskim pravima i o evropskom putu i liderstvu u regionu.

„Ne može naravno, pa zato prelazi na druge jer je napad najbolja odbrana. Tako su ovi tobožnji pravednici, koji su spornim zakonskim rješenjem željeli da „sve dovedu u ravnopravan položaj“, bili brzi i glasni u osudi svih onih koji se ne slažu sa njima i navodno atakuju na državnost i identitet Crne Gore“, rekli su iz SNP-a.

Iz SNP-a su kazali da je žalosno što „podanici režima i dalje ne vide diskriminaciju koju čine nad većinom pravoslavnih vjernika, svojom braćom, prijateljima i kumovima“.

Uzalud su, kako su naveli, fingirani pokušaji ispravljanja onog što je učinjeno te „tužne noći“, koje ovih dana izvode pojedini DPS ministri.

Iz SNP-a su rekli da je svakom vjerniku Mitropolije crnogorsko-primorske jasno da je to samo sračunato zamazivanje očiju javnosti, kako bi se dobilo na vremenu i kako bi se „otupio duh naroda koji je svoju punu veličinu pokazao na nevjerovatnim litijama koje se organizuju širom zemlje“.

Iz te partije naveli su da su sigurni da će i narednih dana narod Crne Gore, u još većem broju, na skupovima o kojima će svjedočiti istorija, poručiti vlasti da ne dâ svoje svetinje ni za šta.

U tome će, kako su poručili, imati bezuslovnu podršku SNP-a.

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.