nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Politika / Šoć: Predstavnici Vlade otvoreni za razgovor o izmjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Šoć: Predstavnici Vlade otvoreni za razgovor o izmjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti

„POKAZIVANJE DOBRE VOLJE“

“Ono što važi za bilo kog građanina ili pravnog subjekta u Crnoj Gori, mora da važi i za državu, jer ona ovdje nije sila, nego jedan od subjekata prava. Pa, ako oni vjeruju u svoju argumentaciju, neka je izlože pred sudovima Crne Gore“, istakao je Šoć

Sa sastanka ekspertskih timova Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori
Sa sastanka ekspertskih timova Vlade CG i MCP (Foto: BOJANA CUPIC)

Pojasnio je da suštinski žele da osnaže pravni poredak Crne Gore koji kaže „da svako ko osporava nečije pravo svojine mora to da dokaže pred sudom“.

“Ono što važi za bilo kog građanina ili pravnog subjekta u Crnoj Gori, mora da važi i za državu, jer ona ovdje nije sila, nego jedan od subjekata prava. Pa, ako oni vjeruju u svoju argumentaciju, neka je izlože pred sudovima Crne Gore“, istakao je Šoć.

On je u ime delegacije i crkve apelovao da građani svojom snagom i brojnošću na sljedećim litijama pokažu da i dalje podržavaju legitimne zahtjeve crkve.

“Vjerujem da će to doprinijeti da u sledećim razgovorima konačno predstavnici Vlade shvate da problem nije u tome kako će se Zakon primijeniti, nego u samom zakonu. Vjerujem da će to dati konačno neki pozitivan rezultat”, istakao je Šoć.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret

Apel : Dan opštine ili oslobođenja je 27. oktobar a ne dan obračuna sa braćom, kumovima i komšijama

U saopštenju za javnost „Evropa bez alternative“ Pokret za Pljevlja apeluje na sve političke subjekte …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *