nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Spajić najavio tužbu zbog optužbi o fiktivnom prenosu 3,5 miliona

Spajić najavio tužbu zbog optužbi o fiktivnom prenosu 3,5 miliona

Lider “Evrope sad” Milojko Spajić najavio je tužbu povodom, kako kaže, neistina koje su danas saopštene o emisiji obveznica sa kraja 2020.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović tražio je da Tužilašto ispita proces emitovanja emisija obveznica u vrijeme rada bivšeg ministra Milojka Spajića, s ciljem da se otkrije kome i na koji način je odobren diskont (popust) od 3,5 miliona eura, a koji otvara mogućnost zloupotrebe i nezakonitog bogaćenja trećih lica korišćenjem javnih finansija.

“Jedinstveni DPS iz 90-ih ponavlja lažnu predizbornu priču koju su provjerile sve crnogorske, britanske i američke institucije nadležne za izdavanje obveznica. Očigledno da 1993. u udžbenicima nije bilo termina “diskont”, čim se hiperinflatorni đaci ovoliko blamiraju neznanjem”, napisao je Spajić na Tviteru.

Za sjutra najavljuje konferenciju za medije.

“Azbuku finansija ćemo sjutra u 14 sati obnoviti na pres konferenciji, na kojoj ćemo predstaviti i tužbu za ove neistine. Ovo je jedini kreditni aranžman do sad da je čitava dokumentacija dostupna javnosti, i vaše blaćenje neće proći”, poručio je Spajić.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu“

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.