četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Spajić: U najskorijoj budućnosti uvesti dječiji dodatak za svako dijete

Spajić: U najskorijoj budućnosti uvesti dječiji dodatak za svako dijete

Ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić, sastao se danas sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, g. Huanom Santanderom.

Tokom današnjeg razgovora ministar Spajić je ukazao na doprinos koji Predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru pruža na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava djece u Crnoj Gori.

Santander je uputio čestitke ministru Spajiću povodom stupanja na dužnost i istakao značajnu ulogu Ministarstva finansija i socijalnog staranja u sprovođenju Programa UNICEF-a za Crnu Goru.

Takođe, ukazao je na postojanje dva osnovna problema: siromaštvo djece i nasilje nad djecom.

Namjera ministra Spajića je, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja, da se siromaštvo djece riješi kroz uvođenje dječijeg dodatka za svako dijete u najskorijoj budućnosti. Ministar Spajić je predložio da se formira specijalna jedinica koja bi bila sastavljena od pripadnika policije i sektora bezbjednosti koji bi uz zaposlene iz sektora za socijalnu i dječiju zaštitu pomogli u rješavanju problema, nasilja nad djecom.Takođe se razgovaralo o budućim pravcima djelovanja u cilju jačanja stručnih kapaciteta Centara za socijalni rad u cilju efikasne podrške najugroženijoj djeci i porodicama.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku i unapređenju dosadašnje saradnje između Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Predstavništva UNICEF-a u Podgorici.

Sagovornici su dogovorili intenzivnu komunikaciju i zajedničko djelovanje na promociji i zaštiti prava djeteta.

Izvor: portalanalitika.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prosječna plata u avgustu iznosila 718 eura

Prosječna bruto zarada u avgustu 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 886 eura, dok …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.