subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Spas od žege traže na improvizovanim plažama Borovičkog jezera

Spas od žege traže na improvizovanim plažama Borovičkog jezera

U iščekivanju uređenja Borovičkog jezera, što planira Opština, ili njegovog isušivanja i eksploatacije preostalih ugljeva što su namjere Rudnika uglja, grupa entuzijasta je i ovog ljeta kao i godinama unazad uredila priobalje. Kažu na to ih obavezuje ljubav prema jezeru, ali i stotine Pljevljaka koji spas od žege traže baš ovdje. Čistoća i higijena njihova je briga, a za kupanje u jezeru odgovornost je svakog pojedinačno.

 U planovima i obećanjima hoteli i bazeni, uređene plaže i kupališta, a u stvarnosti: zarasla obala i akcija grupe zaljubljenika u Borovičko jezero na uređenju improvizovane plaže.  Iskoristili su kišu i manji broj kupača da priobalje dovedu u pristojno stanje.

Centralna plaža ima tek nešto malo šljunka, a u vodu se nerijetko i najbrže ulazi sa improvizovane skakaonice.

Pljevlja nemaju bazen, ali ni ta činjenica ni obilje vodama nije rezultiralo barem jednim uređenim javnim kupalištem, pa se spas od žege traži na divljim, improvizovanim plažama.

Boroviočko jezero je nastalo kao posljedica eksploatacije uglja, a godinama unazad spas od vrućine na njemu nalazi veliki broj pljevljaka, vikendima i po nekoliko stotina.

Obećanja i projekata ne fali ali očigledno manjka dobre volje i akcije za uređenje kupališta na jezeru, sakrivenom u nekadašanjem kopu Borovica, na čije postojanje upućuje tek skromna signalizacija uz put ka Đurđevića Tari.

Izvor rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.