nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Sportska dvorana „Ada“ bez odbora direktora, a dugovi rastu

Sportska dvorana „Ada“ bez odbora direktora, a dugovi rastu

Po osnovu poreza i doprinosa „Ada“ duguje oko 300.000 eura. Dug za odvoz smeća je oko 60.000 eura, a i dug za električnu energiju je nekoliko desetina hiljada eura i izmiruje se u 95 mjesečnih rata.

Nakon što su dva od ukupno tri člana odbora direktora Sportske dvorane „Ada“ podnijeli ostavku, u ovom društvu slijedi izbor novog odbora direktora. Ostavku su podnijeli Milomir Drobnjak Vladan Aničić, a u upravljačkoj strukturi „Ade“ ostao je predstavnik Opštine Pljevlja Miliniko Miki Jelovac.

– Podnio sam ostavku jer sam izabran za odbornika u lokalnom parlamentu – kazao je u izjavi za „Dan“ Milomir Drobnjak. Nezvanično smo dsaznali da je isto tako postupio i Vladan Aničić, jer će biti dio izvršne vlasti u lokalnoj upravi, a trenutno je odbornik. Drobnjak i Aničić su funkcioneri Pokreta Evropa sad i tokom prošle godine Vlada Crne Gore ih je imnovala u odbor direktora Sportske dvorane „Ada“. Milinko Jelovac je imenovan kao predsjednik odbora direktora u ime Opštine Pljevlja.

Inače, kada je u pitanju Sportska dvorana „Ada“ njeno poslovanje je već duži vremenski period opterećeno brojnim finasijskim problemima. Dugovi po osnovu poreza i doprinosa na zarade se uvećavaju, a značajni su i dugovi za utrošenu struju, odvoz smeća, vodu… Po osnovu poreza i doprinosa „Ada“ duguje oko 300.000 eura. Dug za odvoz smeća je oko 60.000 eura, a i dug za električnu energiju je nekoliko desetina hiljada eura. Jedina dobra vijest, u čitavoj priči, je to što je Elektroprivreda omogućila da se postojeći dug plati na 95 rata, a rate se, uz nove račune, redovno izmiruju.

Finasijski problemi traju već deceniju

Problemi u finasiranju rada Sportske dvorane „Ada“ već traju poslednjih deset godina. Situacija se djelimično bila stabilizovala u momentu kada je na mjestu sekretara opštinskog Sekretarijata za društvenu djelatnost bila imenovana Slavica Krstajić i kada su značajna sredstva bila usmjerena direktno sportskoj dvorani „Ada“. Od 2015. godine situacija se opet komplikuje, pa je dvorana često bila, usled neplaćanja računa, isključena sa elektromreže. Tokom ove i prošle godine, lokalno preduzeće „Čistoća“ u nekoliko navrata blokiralo je račun Sportske dvorane, pa zaposleni nisu mogli primati plate.

– Trenutno u „Adi“ imamo sedam zaposlenih,a sistematizacijom radnih mjesta predviđeno je 14 zaposlenih – kazao je vršilac dužnosti izvršnog direktora Nikola Vukićević uz objašnjenje da je situacija krajnje kritična. Vukićević navodi da je neophodno preduzimati energičnije mjere kako bi se problemi riješili, ali napominje da da će sve to biti teže, jer će se sada čekati i na izbor novih članova odbora direktora, a neophodno je izvršiti i izbor izvršnog direktora.

– Imenovan sam za vršioca dužnosti izvršnog direktora. U avgustu ističe vrijeme na koje sam imenovan – kaže Vukićević

Tokom prošle godine između Vlade, koja u svom vlasništvu ima 84 odsto imovine „Ade“, i Opštine Pljevlja, koja raspolaže sa 13 odsto imovine, vođeni su razgovori kako kriza da se prevaziđe. Međutim, nije pronađeno valjano rješenje, a finansijski problemi su sve veći.

Ostavke članova odbora direktora dodatno će iskonplikovati situaciju, posebno što se mora čekati da prođu Parlamentarni izbori, da se izabera nova Vlada, pa da se imenuje novi članovi odbora direktora

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.