četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Sprječavanje zloupotrebe narkotika i prevencija vršnjačkog nasilja

Sprječavanje zloupotrebe narkotika i prevencija vršnjačkog nasilja

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su preduzeli mjere i radnje na izvođenju nastave –edukacije učenika VIII i IX razreda osnovnih škola u Pljevljima, na temu »Sprječavanje zloupotrebe narkotika i prevencija vršnjačkog nasilja«.
Cijenimo da prevencija zauzima primarno mjesto u borbi protiv narkomanije i drugih oblika zavisnosti. Iz tog razloga, preventivne aktivnosti uz saglasnost Sektora policije opšte nadležnosti, Centar bezbjednosti Pljevlja organizuje tako da obuhvate djecu već u osnovnim školama.
Ovo je problem u koji treba da budu uključeni svi segmenti društva: roditelji, učenici, škola, zakonodavstvo, policija, zdravstvo i td.
Cijenimo da je ova aktivnost voma značajna i da se može poslati poruka da su alkohol i droga štetni po zdravlje i da imaju loše posledice kako na pojedinca, tako i na cjelokupno društvo.

Nastavnoj aktivnosti realizovanoj u saradnji sa O.Š. »Ristan Pavlović« 3.04. i 04.04.2017.godine, prisustvovala su 153 učenika osmog i devetog razreda, a prethodno je nastava izvođena i učenicima završnih razreda osnovnih škola u Odžaku i Kosanici.
Navedena aktivnost će biti realizaovana i u narednom periodu u gradskim osnovnim školama, a takođe i u školama u seoskom području.

DSCF4102

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tošić – Bitno je da se program brige o starima nastavi

Predsjednica Skupštine opštine Pljevlja Jovana Tošić, danas je posjetila organizaciju Crvenog krsta u Pljevljima, a …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.