subota , 13 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Sraman postupak – Krivotvorili pa se izrugivali

Sraman postupak – Krivotvorili pa se izrugivali

Duhovitost i satira su u Pljevljima cijenjeni a decenijama i promovisani kroz Dane humora i satire „Vuko Bezarević“. Dokle ide mržnja i ljudska zloba danas su se iznenadili mnogi sugrađani.

Povod za lične frustracije, pakost, izlive mržnje, čak i prema ćirilici, bilo je danas zvanično saopštenje MPNKS, povodom otvaranja novog vrtića na Gukama, objavljeno ćirilično, koje su, da li  „dobroćudni“ Pljevljaci, uz pomoć Gugl prevodioca preveli latinično, što nije odgovaralo originalnom saopštenju, a što je poslužilo za širenje laži i podmetanje sa namjerom da dovedu u zabunu i ponize.

Izrugivanje ministarki prosvete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić upriličili su ljudi među kojima ima prosvetnih radnika čak i dobitnika najvećeg opštinskog priznanja Novembarske nagrade.

Neko bi  možda sve pripisao „neslanoj“ šali, ali falsifikati i podmetanja kako bi se izrugivali čovjeku ili ćiriličnom pismu su javna krivotvorenja kojima se očigledno neki ponose.

Kome politička ostrašćenost ili lična antipatija može biti opravdan razlog za krivotvorenje zvaničnog saopštenja? Da li tome podučavaju učenike ili kolege u kolektivima?  Da li je ovo samo jedan tužan primjer pljevaljske svakodnevice ili česta praksa, „Prepoznajući bezobrazni značaj obrazovanja“ ?

 • Originalna tekst saopštenja
  Originalna tekst saopštenja

   

  Falsi
  Saopštenje prevedeno uz pomoć Gugla
  Komentari na objavu
  Komentari na objavu

  Screenshot_20220201_210704_com.facebook.katanaScreenshot_20220201_210732_com.facebook.katana Screenshot_20220201_210813_com.facebook.katana Screenshot_20220201_210825_com.facebook.katana

 • Screenshot_20220201_212317_com.facebook.katana

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Litija na Žabljaku na Preobraženje

Liturgiju će služiti Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom, sa početkom u 9 sati Crkvena opština …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.