sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / SRPSKI NACIONALNI SAVJET UPUTIO PISMO ZAHVALNOSTI AMBASADI NR KINE U CG

SRPSKI NACIONALNI SAVJET UPUTIO PISMO ZAHVALNOSTI AMBASADI NR KINE U CG

Pismo zahvalnosti

AMBASADA NARODNE REPUBLIKE KINE U CRNOJ GORI

Njegovoj ekselenciji gospodinu Liu Jin, ambasadoru

PODGORICA

Vaša Ekselencijo,

Srpski nacionalni savjet, krovna organizacija relativno većinskog naroda u Crnoj Gori, izražava neizmjernu zahvalnost kineskom narodu i Narodnoj Republici Kini na prijateljstvu i humanitarnoj pomoći Republici Srbiji u vremenu kada je ona, kao i mnogo zemalja u regionu, pogođena smrtonosnom epidemijom koronavirusa.

Kada je gotovo u potpunosti zakazala čak i međusobna solidarnost ujedinjenih evropskih država, prijateljstvo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Narodne Republike Kine Si Đipinga potvrdilo je čovječnost i milenijumsku kulturu velikog kineskog naroda.

Dolazak medicinskih stručnjaka i dopremanje neophodnog medicinskog materijala biće od velike pomoći da se posledice epidemije u Srbiji i regionu prevaziđu u što kraćem roku.

Sigurni smo da i naša država i građani Crne Gore visoko cijene dobročinstvo velikog kineskog naroda i Narodne Republike Kine, koja svoju pomoć kroz solidanost i humanost nesebično dijeli svima kojima je potrebna, pa stoga vjerujemo da ona neće zaobići ni Crnu Goru.

Mi Srbi u Crnoj Gori, kao dio jedinstvenog srpskog naroda, pamtimo i pamtićemo pomoć i prijateljstvo bratskog naroda Kine u svim vremenima kada nam je bilo najteže.

 

U Podgorici, 23. marta 2020. godine

Sa neizmjernom zahvalnošću i poštovanjem,

PREDSJEDNIK, Dr Momčilo Vuksanović

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

OBAVJEŠTENJE DOO „Vodovod“

Zbog sanacije kvara na distributivnom cjevovodu Balaban – Pliješ dana 28.02.2024. godine sa početkom od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.