nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Stavite maske da vas ne gledamo

Stavite maske da vas ne gledamo

piše: Goran Danilović

Stavite maske, bez ustezanja. One najbolje i najskuplje koje imate, sa filterima i mini respiratorima. Stavite maske, izgledaćete prirodno!

 

Gospodo!

Naši životi nisu vaše vlasništvo.

Možda vam se čini da ste gospodari sudbina ali grdno griješite – reći će vam se to već sjutra.

Budite makar pristojni ako već niste dostojni poslova koje obavljate.

Ministar zdravlja, očigledno i veselja, trenutno je jedini nasmijani ministar ovakvog resora u Evropi. Da budemo precizni; ne smije se, nego se smijulji, a to izgleda skaredno, mučno, opskurno, perverzno.

Čemu se smijulji ministar Hrapović dok cinično i drčno odbija humanitarnu pomoć iz Srbije? Kome se smijulji? Nama? Srbiji? Vučiću? Onima u samoizolaciji? Onima u karantinu? Kome?

Je li to onaj ministar što je juče, i doslovce juče, tražio da mu se ne dira u privatnost? Ministar sa viškom maski i manjkom vaspitanja?

Ministar uvredljivosti i laganja kaže: Srbija je htjela da nam donira naše respiratore!

Ministrove torbice i torbe, maske, stanovi i putovanja su naši, jer smo mi to uredno platili – donirali mu nismo ali platili jesmo. Respiratori nisu naši, jer ih nismo kupili.

Ministar zdravlja i podsmijavanja zna razliku između kupljenog i nekupljenog, između naručenog i našeg! Bez dileme zna! Ako on ne zna niko ne zna!


Simović (u sredini) i Hrapović (desno)

Ministar je recimo plaćen ali nije naručen, njega su nam ga prosto isporučili koalicionim sporazumom. Kamo sreće da ga je dobavljač preprodao! Zna li ministar da je smijuljiti se često isto što i smihuljiti se? Nepodnošljivo isto!

„Crna Gora će nastaviti da pomaže građane i zdravstveni sistem Srbije, uostalom kao i uvijek“! – ovaj skeč, ovu lagariju iz doba korone ćemo zapamtiti! To dobročinstvo našeg „sistema“ znamo svi. Hrapović misli da smo dementne budale? Mi smo pomagali nečiji zdravstveni sistem? Pa mi ni sebi ne pomažemo! Naši ministri u svom i našem zdravstvenom sistemu ne operišu čak ni hemoroide. I tim junačkim povodom trče na „poklonička putovanja“ do Beograda i Istambula!

Zna li potpredsjednik vlade, ministar poljoprivrede i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela da se ne čojka na tuđ račun i ne kočoperi u muci za koju je sam kriv. Ne u naše ime, ne na naš račun!

Ako se vladinim zvaničnicima gade respiratori iz Srbije ne moraju da ih koriste.

Nisu gadljivi na trgovački biznis sa Beogradom? Ne smeta im kada uvoznički lobi trgujući preko Dobrakova od jednog evra zarađuje tri? Ne smeta ministru poljoprivrede što firme bliske vrhu vlasti uvoze iz Srbije: vodu, kvasac, brašno, ulje, šećer, sjeme, sadni materijal, vještačka đubriva, slatkiše, slaniše, sokove, alkoholna pića, čačkalice, žvakaće gume, najlone, staklenike, plastiku, silikone, sredstva za higijenu, meso, mlječne proizvode, radnu snagu… Uvoze i nama preprodaju, uvoze i kupuju od preprodatog stanove na Zlatiboru, Kopaoniku, u Beogradu – na kopnu i na vodi.

Braniti dostojanstvo Crne Gore otporom prema respiratorima iz Srbije tako je jadno, podmuklo, cinično, licemjerno. Nije to smijuljenje njima nego nama. Nije to pokazivanje zuba Vučiću nego zadnjice vlastitom narodu.

Gospodo!

Stavite maske, bez ustezanja. One najbolje i najskuplje koje imate, sa filterima i mini respiratorima. Stavite maske izgledaćete prirodno.

Navikli smo vas a i ne moramo da vas gledamo ako već moramo da vas trpimo.

Goran Danilović

 

 

 

 

 

 

(Autor je poslanik Ujedinjene Crne Gore)

 

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ck cg

Crveni krst Crne Gore obilježava 146 godina postojanja

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 146 godina postojanja nacionalnog društva, prvog na Balkanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *