ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Stiže oluja: Sjutra udari vjetra od preko 90 kilometara na sat

Stiže oluja: Sjutra udari vjetra od preko 90 kilometara na sat

I u nedjelju slično vrijeme, kao i u petak, dok se u subotu očekuje znatno manje kiše

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju izdao je zvanično upozorenje za vremenske prilike koje na sočekuju sjutra. Na sajtu ZHMS objavljeno je da se sjutra u kontinentalnim i planinskim oblastima, kao i u centralnom dijelu i na primorju očekuju udari vjetra od preko 90 kilometara na sat.

Prostrani i duboki visinski ciklon sa centrom iznad Sjevernog mora, pruža dolinu iznad zapadnog i centralnog Mediterana. U donjem i prednjem dijelu ciklona je jaka jugozapadna visnska struja sa toplim vlažnim i nestabilnim vazduhom, koji se postepeno premješta istočnije tj. prema našem području, a istovremeno sa sjeverozapada pristiže nešto hladniji vazduh i generiše jaka frontogeneske procese, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i olujnim južnim vjetrom. Umjereno do potpuno oblačno, kišovito i vjetrovito. Povremeno pljuskovi i grmljavina, ponegdje obilne padavine, a lokalno su moguće i vremenske nepogode. Vjetar pojačan i jak, na udare olujni ili orkanski. Krajem dana ili u večernjim satima u većini predjela prestanak padavina, i slabljenje vjetra, ponegdje mguće ranije- navodi se u saopštenju.

I u nedjelju slično vrijeme, kao i u petak, dok se u subotu očekuje znatno manje kiše.

– More jače talasasto do uzburkano. Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode -flashflood efekti- ističu saopštenjem.

Posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.