četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Struja za oko 100.000 građana jeftinija 40 odsto u naredna tri mjeseca

Struja za oko 100.000 građana jeftinija 40 odsto u naredna tri mjeseca

Iz EPCG su pojasnili da će popuste obračunati na osnovu spiskova koje će dobiti od Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje, jer u svojoj bazi podataka nemaju evidenciju o statusu svojih potrošača

Elektroprivreda Crne Gore saopštila je danas da će, postupajući po odluci Vlade, u naredna tri mjeseca obračunavati 40 odsto popusta na računima za utrošenu električnu energiju prenzionerima koji imaju mjesečna primanja ispod 222 eura i nezaposlenima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Pojasnili su da će te popuste obračunati na osnovu spiskova koje će dobiti od Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje, jer u svojoj bazi podataka nemaju evidenciju o statusu svojih potrošača.

Kazali su da će javnost o preciznom broju subvencionisanih računa za električnu energiju obavjestiti nakon što Fond PIO i ZZZCG dostave tačan broj lica sa evidencija na koja se odnose mjere Vlade za drugi kvartal.

‘’Imajući u vidu javno dostupne podatke, mislim da se okvirno može govoriti o preko 100.000 građana koji će biti obuhvaćeni kada se uzmu u obzir i članovi domaćinstava. Naravno, uslov ostvarivanja subvencije je da su penzioneri koji imaju primanja ispod 222 eura i nezaposleni sa evidencije ZZZCG vlasnici brojila. Kada naše službe obrade dobijene podatke, imaćemo tačan broj domaćinstava koji će biti korisnici ovih prava u naredna tri mjeseca’’, istakao je izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin. ‘’Kao Izvršni direktor EPCG, postupajući po odluci Vlade Crne Gore, a nakon što se obrade dobijeni podaci, pripremiću predlog odluka za realizaciju u skladu sa Statutom kompanije,“ dodao je.

Iz EPCG su poručili da ovim mjerama, koje realizuju u saradnji sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja pokazuju odgovornost i „pružaju ruku građanima da zajedno podijele teret krize“.

‘’Takođe, postupajući po odluci Vlade Crne Gore da se do 15. jula uplati profit iz prethodne godine, prebacićemo na račun budžeta oko 30 miliona eura’’, zaključio je Rovčanin.

Izvor Vijesti

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum

Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.