utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Politika / „Stvorićemo konkretne prilike koje su Pljevljima prijeko potrebne“

„Stvorićemo konkretne prilike koje su Pljevljima prijeko potrebne“

„U gradu koji ima toliko prirodnih bogatstava i potencijala žive siromašni ljudi! Zašto? Zato što su sve resurse izvlačili, Pljevljima ništa nisu ostavili. Zato dokažimo glasom da vrijedimo, da znamo da mislimo i da smo slobodni. Oslobodimo se DPS-a i hipoteke ozloglašenog predsjednika! Nije Đukanović Crna Gora, vi ste Crna Gora! Ova država postoji zbog VAS, a ne zbog Mila Đukanovića da mu bude igračka“, rekao je Jakov Milatović, predjsednički kandidat Pokreta Evropa sad! na konvenciji održanoj u Pljevljima.

Ćelnici Pokreta u Pljevljima Ćelnici Pokreta u Pljevljima (Foto: Pokret Evropa sad )

Kako je naveo, on i predsjednik Pokreta, Milojko Spajić, su kao ministri pokazali svoje namjere prema građanima.

„Pokazali smo da se plate i penzije mogu povećati, potrebno je novac preusmjeriti, da ne ide u džepove pojedinaca, nego da ide u budžet, da ide narodu, da novac ide tamo gdje treba da ide“, kazao je Milatović.

 (Foto: Pokret Evropa sad )

Na skupu je govorio i Spajić, kojem je odlukom Državne izborne komisije onemogućeno da se kandiduje za predsjednika, ali kako kaže, to je još jedan neuspjeli pokušaj da se zaustavi sve ono što je građanima prijeko potrebno.

„Napravili su savršen scenario, u kojem je potrebno da mene kao kandidata sa najvećom šansom da pobijedim – diskvalifikuju i da me tako pobijede. Pogriješili su jer ih je narod pročitao kao i večerašnji TV duet koji jedino tako mogu nazvati. Nude nam da nas mire, a da li nam je to stvarno potrebno? Vjerujem da su nam potrebne konkretne stvari, kako građanima Cijele Crne Gore tako i građanima Pljevalja. Potreban je Pljevljima autoput, razvijena industrija, zaposlenje, veće plate i penzije. SJetili su se da plata može da bude 1500€, ali tek onda kada smo mi pokrenuli tu priču!“, kazao je Spajić i dodao:

„Pitaju po čemu se to razlikujemo od drugih? Svakako po superiornom ekonomskom program, ali ključna stvar gdje smo superiorni je da nam je svima javni interes najvažniji- Zato 19. marta svi građani glasajte za broj “2”, i Jakova Milatovića kojem je interes građana prioritet!“, zaključio je Spajić.

Kako je kazao Milatović, samo je DPS uspio da od Pljevalja napravi mjesto u kom ujutru ljudi umjesto da se spremaju za posao, spremaju se da zauvijek odu iz Pljevalja.

„Oni su prodavci magle. Ali dosta su nam je prodavali. Već 19. marta je finale, kraj za prodavce magle“, zaključio je Milatović.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Abazović o promjeni Dana Opštine Pljevlja: Datumi da se ne vezuju za vjerske događaje

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da Odluka Skupštine opštine Pljevlja da se crkveni praznik …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.