ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Sve četiri ponude za gradnju toplane neispravne ?

Sve četiri ponude za gradnju toplane neispravne ?

Opština Pljevlja je obustavila otvoreni postupak javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji gradske toplane Pljevlja – prva faza, jer nije dostavljena nijedna ispravna ponuda, kako se kaže u rešenju o obustavljanju.
Opštini su pristigle četri ponude, za posao izgradnje gradske toplane procijenjen na pet miliona i 28 hiljada evra, koje su proglašene neispravne.
Po opštinskom rešenju – ponuđač Esoteh solušons DOO iz Novog Beograda, nalazi se u sukobu interesa jer se u ponudi pojavljuju ista lica koja su učestvovala u izradi glavnog projekta za toplanu.
Kod ponude IMP promont doo, Ljubljana – ponuđač je dostavio izjave o nepostojanju sukoba interesa u formi neovjerene kopije, umjesto originale izjava; nije dostavljen dokaz lokalne uprave o plaćenim porezima, a u izjavi o angažovanju ponuđač je samo nabrojao podizvođače, bez navoda za koje poslove se angažuju.
Zajednička ponuda Via Ocel doo, Beograd i Tim kompani doo Pljevlja, nije dostavljena na način opisan u tenderskoj dokumentaciji u okviru uputstva za ponuđače. Garancija ponude je upakovana u plastičnu foliju ali nije uvezana jemstvenikom ni pečatirana voskom u skladu sa datim uputstvom.
Zajednička ponuda Montavar Metalna Lola d.o.o, Beograd i četiri druga preduzeća nije sačinjena u skladu sa članom 76. Zakona o javnim nabavkama, jer nije naznačen ukupan broj listova ponude prilikom numeracije prve stranice svakog lista i nijesu označene pečatom, žigom ili sličnim znakom ponuđača. Uz to, izjave o nepostojanju sukoba interesa za sve učesnike dostavljene su u formi neovjerene kopije.

Ponuđači mogu izjaviti žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki.

Podsjećamo da je Ezoteh solušn ponudio cijenu izgradnje toplane od oko 4 miliona 790 hiljada evra sa PDV-om, IMP promont 4 miliona 989 hiljada evra, ali uz donaciju od 880 hiljada evra, pa bi konačna cijena bila oko 4 miliona 109 hiljada evra sa PDV-om. Via ocel i Tim kompani tražili su blizu 4 miliona 529 hiljada evra sa PDV-om, dok je cijena Montavar metalna Lole bila oko četiri miliona i 471 hiljada evra.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Brkovića htjeli za čuvara firme koju je urušio

Privredni sud poništo je svoje ranije rješenje kojim je prihvatio zahtjev stačajnog upravnika “Vektre Jakić” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.