nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Svečana večera za pljevaljske poljoprivrednike

Svečana večera za pljevaljske poljoprivrednike

Šesti tradicionalno druženje pljevaljskih poljoprivrednika, u organizaciji firme za proizvodnju stočne hrane „Patent“, upriličeno je večeras u Taši. Jedinstveno druženje domaćina i njihovih supruga, predstavnika Službe za poljoprivredu okupilo je oko 100 raspoloženih Pljevljaka.

Predstavnici Patenta u Pljevljima Mira Kotlaja i Batrić Potpara vlasnik distributerske firme „Inče“ , dočekali su goste uz zahvalnost na dugogodišnjoj saradnji.

Zbog Korona pandemije druženja nije bilo tri godine. Pozdravljajući najljepši skup poljoprivrednika, predsjednik Udruženja Stočara CG Milko Živković, pozvao je kolege na udruživanje kako bi zajednički štitili interes i izborili se da cijena mlijeka bude ista za sve na nivou države.

Direktor regionalne prodaje Slobodan Simonović podsjetio je na svjetsku krizu u poljoprivredi iskazujući bojazan da li će sledeće godine biti dovoljno stočne hrane. Kazao je da je Patent od ove godine u većinskom vlasništvu Rajfajzen grupacije, ističući da je poznata grupacija nastala udruživanjem austrijskih poljoprivrednika koji su uz primarnu proizvodnju napravili prerađivačke pogone, banku i pozvao pljevaljske poljoprivrednike na udruživanje jer samo na taj način mogu se izboriti za veće cijene proizvoda.

Simonović je kazao da su na svetskom tržištu pojedine žitarice poskupile i do četiri puta i da će poljoprivredni proizvodi sve više biti na cijeni. U Pljevljima Patent je u prošloj godini prodao 1500 t stočne hrane, kazao je Simonović zahvaljujući gostima što su se odazvali na druženje.

Druženje je nastavljeno uz večeru, muziku i igru.

Druženje pljevaljskih poljoprivrednika

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Golovi sa meča Budućnost – Rudar

Golove sa jučerašnjeg meča Budućnost – Rudar u okviru prvog meča polufinala Kupa možete pogledati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.