nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Svečano proslavljen Dan Srednje stručne škole

Svečano proslavljen Dan Srednje stručne škole

Kolektiv Srednje stručne škole proslavio je 114. rođendan svečanim programom, proširenom sjednicom nastvaničkog vijeća, sinoć u Domu vojske. U prisustvu brojnih zvanica iz opštine, privrede, bivših učenika škole o značaju, uspjesima, istoriji razvoja strukovog obrazovanja u Pljevljima govorili su Vladan Avramović, predsjednik Školskog odbora, i Mervan Avdović, direktor SSŠ.

Dan SSŠ

Od 1903. godine u Pljevljima je radila trogodišnja ženska stručna škola i od tada pod različitim nazivima u kkontinuitetu postoje različiti oblici stručnog obrazovanja.

Mervan Avdović

-Pored velikog broja otežavajućih faktora opšti uspjeh učenika u poslednjih nekoliko godina je konstantno u usponu. Na kraju kvalifikacionog perioda u ovoj školskoj godini imali smo 55,33 odsto prelaznost a vladanje je na nivou prethodnih godina. Misija škole je srednje stručno obrazovanje u korak sa vremenom a moto „zannje pobjeđuje“. Naša škola, ima oko 100 zaposlenih i 750 učenika, je jedna od najsloženijih stručnih škola u CG sa šest područja rada i 16 obrazovnih profila – mašinski, ekonomski, elektro, saobraćajni, šumarski i ugostiteljski. Radimo u dvije smjene i nemamo fiskulturnu salu. Očekujemo povećanje interesovanja učenika za preduzetničke i druge vještine, sa kojima se može direktno ići na tržište rada, rekao je direktor Mervan Avdović, čestitajući praznik kolegama i učenicima. Avdović  je zahvalio Rudniku uglja, Čikomu na vrijednim donacijama za računsku učionicu i Vladi, koja je prije dvije godine uložila 1,1 milion evra u generalnu rekonstrukciju škole

Kreativnost i talenat učenika SSŠ vidio se u bogatom kulturno-umjetničkom programu, kako na sceni Doma Vojske tako, i u 11. broju „Srednjoškolca“ listu učenika i nastvanika pljevaljske SSŠ.

U penziju su svečano ispraćene profesorice Branislava raonić, Marija Gajević i Rosa Krezović.

SSŠ dan 1

Program3

Scena

Opširnije u novom broju od 1.12.2017.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dželatović: Nemamo više pravo da ćutimo o zločinima nad Srbima

„SRPSKO SRCE JOHANOVO“ VESELINA DŽELETOVIĆA ZAVRIJEDILO OGROMNU PAŽNJU PLJEVLJAKA U organizaciji Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.