subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Svima u samoizolaciji i karantinu mjere produžene za još 14 dana

Svima u samoizolaciji i karantinu mjere produžene za još 14 dana

Svim osobama kojima je izrečenja mjera samoizolacije ostaće u njoj još 14 dana.

To se navodi u naredbi za preduzimanje privremenih mjera za prečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje novog koronaviorusu, koju je na preporuku Instituta za javno zdravlje donijelo Ministarstvo zdravlja.

Naredna je objavljena u Službenom listu i stupila je na snagu.

Novom naredbom za lica kojima je na osnovu rješenja zdravstveno sanitarne inspekcije određena mjera stavljanja u samoizolaciju (u porodičnom smještaju ili drugom objektu), po isteku 14 dana trajanja samoizolacije, produžava se za još 14 dana.

Licima kojima je na osnovu rješenja zdravstveno sanitarne inspekcije određena mjera stavljanja u karantin (u objektu koji je Vlada Crne Gore odredila za karantin), a u toku trajanja karantina nijesu imali simptome novog koronavirusa, stavljaju se, nakon isteka karantina, u samoizolaciju u porodičnom smještaju u trajanju od 14 dana.

Pojašnjeno je da će prevoz prevoz ovih do porodičnog smještaja obaviti uz propisane mjere prevencije infekcije od koronavirusa.

„Samoizolacija lica (u porodičnom smještaju ili drugom objektu) koja su bila u kontaktu ili se sumnja da su bila u kontaktu sa licima oboljelim od novog koronavirusa, a nijesu imali simptome ove bolesti, produžava se rješenjem zdravstveno sanitarne inspekcije za 14 dana“, piše u naredbi.

Trenutno je u Crnoj Gori koronavirus potvrđen kod 82  osobe.

 

Izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.