ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Tešović: DPS ponižava i obmanjuje građane Pljevalja

Tešović: DPS ponižava i obmanjuje građane Pljevalja

Aktuelna lokalna vlast nije realiizovala ni jedno predizborno obećanje, a sitnim prepravkama i kozmetičkim radovima, pokušava da obmane građane Pljevalja. Nisu Pljevljaci toliko neznaveni da budu očarani sa 200 metara jedva popločane glavne ulice u centru. Nisu građani Pljevalja od juče, pa da se oduševljavaju novim drvoredima i cvijećnjacima, a da zaborave na obećanu toplifikaciju, nova radna mjesta i asfaltirane puteve. Neće ulični pločnici kojima ste prekrili propale cijevi, učiniti da građani zaborave preko 5000 radnika koje ste poslali na ulicu, da zaborave ko je uništio naše privredne gigante.

Dok su apsolutno svi resursi mobilisani za stvaranje lažne slike u procesu pripreme za sledeće lokalne izbore, lokalna samouprava se nalazi u rasulu, a javne službe su dovedene do nivoa da ne mogu ostvariti javni interes.
Da situacija bude još komplikovanija, uskoro počinje grejna sezona a zaposleni u DOO „Grijanje“ nisu primili plate za nekoliko mjeseci unazad. Bez direktora, zahvaljujući koalicionom prepucavanju između političkih partnera u aktuelnoj vlasti, DOO „Grijanje“ u katastrofalnom stanju dočekuje sledeću zimu.

Agencija za stambeno-poslovni fond je na rubu propasti. U DOO „Čistoća“ se progone i ponižavaju radnici, a paralelno sa procesom pokušaja političkog prevaspitavanja i unošenja straha od strane izvršnog direktora, vrši se masovno zapošljavanje partijski podobnog kadra.

Radnici Televizije Pljevlja se kažnjavaju kašnjenjem zarada, valjda iz razloga pritiska i pokušaja pretvaranja iste u partijsko glasilo sada već odlazeće aktuelne vlasti.

Saobraćajnice, pogotovu na selima su u katastrofalnom stanju, dok DOO „Lokalni putevi“, inače na ivici ponora u svakom smislu, održavaju puteve na putnim pravcima u kojima DPS činovnici imaju svoje vikendice i kuće.

Uz sve nabrojano lokalna vlast i dalje nije konstituisana, a mandat ističe. Naravno, pri procesu formiranja lokalne vlasti, prvenstvo u uhljebljavanju su imali pravosnažno osuđeni u aferi „Snimak“ koji i dalje sjede na funkcionerskim foteljama iz kojih se smiju pravdi, ali i građanima u oči.

Umjesto izgradnje gradske toplane, u momentima kada je priča oko ove sapunice bila na vrhuncu, dobijamo ostavku potpresjednika Opštine.

Nova školska godina je počela, a u Pljevljima nijedan đak nije dobio udžbenike za razliku od drugih gradova, ali se zato vozni park Opštine proširio novim automobilima u vrijednosti od oko sto hiljada evra.

Kada se presjednik Opštine konačno okuražio da stidljivo i snishodljivo zatraži naknadu za zagađenje životne sredine od strane velikih zagađivača, da pred kraj svog mandata konačno pokaže zube i da ubere koji sitni politički poen pokazivanjem lažnog lokalpatriotizma, istog dana je dobio ekspresni odgovor u obliku blokade računa Opštine od strane Vlade Crne Gore, čisto da se vidi ko je gazda.

Poštovani građani, ponižavanje Pljevalja može trajati još samo do proljeća, kada će upravljanje preuzeti odgovorna i ozbiljna lokalna vlast na čelu sa Demokratama. Pljevaljski resursi moraju biti u službi građana, a ne u službi interesa Brkovića, Đukanovića i i drugih članova organizovane kriminalne grupe zvane DPS.

Pokazali smo kako se pošteno i odgovorno upravlja opštinama Budva, Herceg Novi i Kotor. Predlažemo da u poslednjih pola godine mandata koliko vam je ostalo u vršenju vlasti, uvedete u red javne službe i organe lokalne uprave, isplatite zarade radnicima koji se nalaze na ivici egzistencije, a ne da namjerno pravite finansijske dubioze u namjeri da što je moguće više otežate novoj vlasti. Znate vi dobro gospodo iz lokalnog DPS-a, da pobjedu Demokrata, a poraz DPS-a u Pljevljima više niko i ništa ne može zaustaviti. To potvrđuje i dalji rast podrške građana Pljevalja Demokratama, koji je sada veći od 38 % koliko je iznosio nakon prvog kruga terenske kampanje.

Milojica Tešović, predsjednik OO Demokrata Pljevlja

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.