subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Tošić: Hoćemo toplifikaciju, nećemo kotlarnicu u centru grada

Tošić: Hoćemo toplifikaciju, nećemo kotlarnicu u centru grada

 

Zašto opština Pljevlja opstruira projekat toplifikacije i razmišlja o modernizaciji kotlarnice u Skerlićevoj, zašto neće da odobri urbanističko tehničke uslove za izgradnju toplovoda od Termoelektrane do grada, za šta je ove godine obezbjeđeno 7,7 miliona evra, pitaju Demokrate Crne Gore.

U saopštenju za javnost navode da Kada na stranu stavimo politiku, a u prvi red, ispred svega javni interes i zdravlje građana, onda niko razuman iz jedne, druge ili treće političke partije ne smije biti protiv vitalnog projekta koji čekamo 40 godina.

„Ako je EPCG uložila 5 miliona u okviru eko rekonstrukcije za neophodne kotlove, ako je izdvojila još 2,5 miliona za I fazu toplovoda, ako je Uprava za javne radove izdvojila 200 000 eura za dokumentaciju i obavezala se po zaključku Vlade iz 2019. da naredne godine obezbijedi ostatak sredstava, zašto lokalna vlast nema hrabrosti da izda neophodni dokument“, navodi Jovana Tošić, članica DCG pitajući Zašto – ako su svi državni organi jasno uputili na opštinu kao nadležan organ? Zar je sujeta jača od javnog interesa? Zar su političke igre i podmetanja vrijedne ugrožavanja zdravlja ljudi?

Umjesto toplifikacije, opština razmišlja da modernizuje kotlarnicu u srcu grada, iz 1970. godine koja ne može da radi ne samo po sadašnjim, već ni po propisima iz prošlog vijeka, kaže Tošić pitajući Kako to da opštini ne smeta kršenje zakona i investiranje u nezakoniti projekat, a smeta potpuno zakonito učestvovanje u administrativnim poslovima na realuzaciji toplifikacije?

„Uz to, niko od opštine ne traži nikakav poklon niti 1 euro, već samo da radi svoj posao.Ovo ponašanje će neko morati da objasni građanima, ali nema sumnje da će se politička odgovornost i cijena ove drskosti platiti već 23. oktobra, zaključuje Tošić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.