sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Traže od Gospića da sazove sjednicu OIK Pljevlja na kojoj bi se utvrdili konačni rezultati lokalnih izbora

Traže od Gospića da sazove sjednicu OIK Pljevlja na kojoj bi se utvrdili konačni rezultati lokalnih izbora

“Naglašavamo da je opštinksa izborna komisija Pljevlja kolektivni organ koji odlučuje većinom glasova svih svojih članova te da je u skladu sa rješenjem Državne izborne komisije od 3.12. 2022 godine, pedsjednik Opštinske izborne komisije dužan da potpiše i dozvoli ovjeravanje svih akata Opštinske izborne komisije koji su usvojeni većinom glasova”

Šest od deset članova Opštinske izborne komisije u Pljevljima podnijelo je Zahjtev predsjedniku Čedu Gospiću da sazove sjednicu OIK-a na kojoj bi se utvrdili konačni rezultati lokalnih izbora održanih 23. oktobra ove godine.

Zahtjev Gospiću (DPS) za zakazivanje sjednice za 21. decembra u 12 časova potpisali su Slavko Drašković, Slobo Drobnjak, Vera Bošković, Tanja Gazdić, Goran Bajić i Nikola Bajić.

neposrednoj blizini biračišta, u neposrednoj blizini birališta vršen je pritisak na birače i na članove biračkih odbora, zabilježena je upotreba mobilnih telefona na biračkim mjestima kao i pojave kršenja procedure glasanja putem pisma. Na osnovu prethodno navedenog predlažemo Opštinskoj izbornoj komisiji Opštine Pljevlja da donese rješenje o ponavljanju izbora na biračkim mjestima broj 31 kuća Ljubiše Jovića i biračkom mjestu 56 kuća Boška Vojinovića“, navodi se u progovoru koju je podnije Koalicija okupljena oko Demokratske partije socijalista.

Pobjednici izbora u Pljevljima optužili su DPS i njihove koalicione partnere koji su ubijedljivo poraženi u Pljevljima da opstruira proces smjene lokalne vlasti, uzdajući se u blokadu Ustavnog suda.

Na izborima 23. oktobra koalicija Demokratskog fronta “Za bolja Pljevlja” osvojila je najviše mandata 12, Koalicija DPS, BS, SD i SDP devet, Koalicija Demokrate Pokret za Pljevlja i Ujedinjena Crna Gora sedam, Evropa sad četiri i SNP-URA dva mandata.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.