nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Treća akcija dobrovoljnog davalaštva krvi mladih DPS-a

Treća akcija dobrovoljnog davalaštva krvi mladih DPS-a

mladii DPSOpštinski odbor Savjeta mladih DPS Pljevlja organizovao je akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u saradnji sa Zavodom za transufiziju krvi pri Opštoj bolnici Pljevlja.  Najbrojnija omladinska organizacija u Pljevljima već treću godinu za redom sprovodi ovu akciju.

Vanja Vukojičić, potpredsjednica OO Savjeta mladih naglasila je da je 21.jula otpočela kampanja pod nazivom “ Pruži ruku za život –  daruj krv” koja se sprovodi u organizaciji Crvenog krsta, RTCG i Zavoda za transfuziju krvi.

–  Cilj ove kampanje je da doprinese da svaki građanin bude upoznat sa značajem dobrovoljnog davalaštva i da se u ovakve aktivnosti uključi što veći broj subjekata – istakla je Vukojičić.

U Crnoj Gori  procenat dobrovoljnog davalaštva krvi iznosi 2,8 odsto, a preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da u našoj zemlji bude bar 4 odsto davalaca da bismo imali sigurne količine krvi.

– Ovo je prilika da nastavimo sa ovakvim i sličnim aktivnostima i na taj način podstaknemo naše sugrađane da nam se pridruže, jer je jako bitno da zdravstvene ustanove imaju obezbjeđene dovoljne količine krvi kako bi krv čekala pacijenta, a ne da pacijent čeka krv – saopšteno je iz OO Savjeta mladih DPS Pljevlja.

 

Saopštenje  OO DPS Pljevlja

Savjet mladih

Pljevlja, 27. jul 2017.godine

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.