nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Trećina zaposlenih u lokalnoj samoupravi se nacionalno ne izražava

Trećina zaposlenih u lokalnoj samoupravi se nacionalno ne izražava

Na anketu koju je u Opštini Pljevlja sprovelo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava čak 30 odsto zaposlenih nije se izjasnilo o svojoj vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti. Prema podacima objavljenim u izvještaju o radu predsjednika opštine Igora Golubovića pod rednim brojem jedan su zaposlenih koji su se izjasnili da su po nacionalnosti Crnogorci 48, odnosno 18,25 odsto. Na drugoj poziciji su zaposleni srpske nacionalnosti, kojih je najviše, odnosno 112 ili 42,58 odsto. Potom su upisani Bošnjaci i Muslimani, kojih ima 4,19 odsto. U Opštini Pljevlja uposlen je i jedan Albanac.

O svojoj nacionalnoj pripadnosti nije se izrazilo 80 službenika i namještenika ili 30,42 odsto – navodi se u izvještaju Golubovića.

Podsjećamo da se na poslednjem popisu oko 57 odsto stanovništva Pljevalja izjasnilo da pripada srpskom narodu, Crnogoraca je bilo oko 24 odsto, Bošnjaka i Muslimana ukupno oko 12,5 odsto, dok je oko pet odsto stanovnika izbjeglo da se izjasni kojoj nacionalnosti pripada.

 

Izvor: dan.co.me

   

  About Pljevaljske Novine

  Pogledajte i

  IMG_20220119_103148

  Bogojavljenje u Pljevljima za krst časni 35 vjernika se pogružavalo

    Pljevaljski  pravoslavni vjernici hrišćanski praznik Bogojavljenje, ove godine na minus devet stepeni celzijusa, dočekli …

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *