nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Tri medalje za pljevaljsku Trnovaču na “Žestivalu”

Tri medalje za pljevaljsku Trnovaču na “Žestivalu”

Na 3.Međunarodnom festivalu voćnih rakija pod nazivom ”Žestival“, koji je održan 19.08.2017. godine u Užicu, pored renomiranih izlagača najboljih voćnih rakija iz regiona, učestvovala je i rakija Trnovača koja je predstavljala Pljevlja i Crnu Goru. Rakija Trnovača je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila tri medalje i to: za rakiju od šljive sorta „Požegača“, divlje kruške i jabuke. Pljevljak Vidoslav Krvavac svojim znanjem I umjećem na najbolji način promoviše opštinu I naš kraj postaje poznat po dobroj rakiji, koje nikad nije ni manjkalo. “Žestival” je održan pod motom „Rakija služi za uživanje, ne za opijanje“ a  na tezgi proizvođača iz Preljine pisalo je: „Rakija je vaga na kojoj se mere ljudi“.

– Rakija služi za uživanje. Dvije, tri čašice dnevno opuštaju, deluju antistresno i poboljšavaju cirkulaciju. Dobar je prijatelj ali može da bude i gadan neprijatelj, kaže Vidoslav. U jakoj konkurenciji pljevaljska rakija osvojila je srebrne medalje za rakije od divlje kruške, jabuke i šljive „požegače“.

Promocija Pljevalja

Cilj ove privredno-turističke manifestacije koja je bila takmičarskog i prodajnog karaktera, jesu očuvanje tradicije, promocija i unapređenje proizvodnje i plasmana voćnih rakija, kao i predstavljanje turističkih i drugih potencijala zemalja regiona.

Među mnogobrojnim posjetiocima bili su i visoki državni zvaničnici  Srbije i predstavnici stranih ambasada koji su posjetili štand i degustirali rakiju Trnovaču iz Pljevalja.

 

učesnici festivala

Nagrada Pljevljaku

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Brkovića htjeli za čuvara firme koju je urušio

Privredni sud poništo je svoje ranije rješenje kojim je prihvatio zahtjev stačajnog upravnika “Vektre Jakić” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.