utorak , 28 novembra 2023
Početna / Život / Tri vrste doručka koje treba izbjegavati

Tri vrste doručka koje treba izbjegavati

Doručak je bez sumnje najvažniji obrok u danu koji može značajno uticati na naš mozak i cjelokupno zdravlje, ali dijetetičari upozoravaju kako postoje namirnice koje se nikako ne preporučuju za jesti ujutro.

 (Foto: pixabay)

Kako prenosi Eat This, izbor pogrešnih namirnica za doručak mogu poremetiti našu koncentraciju i energiju tokom ostatka dana, ali to su samo neke od nuspojava.

Dijetetičari zato izdvajaju tri vrste doručka koje bi trebalo da izbjegavamo ili njihovu konzumaciju barem svesti na najmanju moguću mjeru.

Peciva i drugi pekarski proizvodi

Jedna od tih namirnica su slatka peciva. Pekarski proizvodi poput kroasana, krofni ili nekih drugih zaslađenih peciva mogu negativno uticati na našu koncentraciju i smanjiti energiju, a takođe sadrže i velike količine šećera, što dovodi do neželjenog debljanja.

Gotove pahuljice

Sličan negativan učinak imaju i gotove pahuljice. Kako kažu registrovani dijetetičari, slatke žitarice za doručak često dovode do osjećaja gladi i tromosti zbog visokog udjela šećera i nedostatka esencijalnih hranljivih materija.

Ovim žitaricama obično nedostaje dovoljno vlakana i proteina, važnih za održivu energiju i sitost, što dovodi do grickanja i prejedanja tokom ostatka dana.

Jogurt s ukusom

Treći doručak koji bi trebalo da izbjegavamo podrazumeva jogurt s ukusom. Iako je jogurt zdrava namirnica koja može uticati i na lakši gubitak kilograma, jogurti s ukusom uglavnom sadrže velike količine šećera i konzervansa, sastojaka koji nisu nimalo dobri ni zdravi.

Osim što će nas učiniti bezvoljnima i umornima, slatki jogurt s ukusom takođe dovodi i do neželjenog debljanja.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Djeca sve češće ne reaguju na antibiotike

Antibiotici su često najbolje rješenje za teške bakterijske infekcije koje pogađaju djecu. Ali, mali pacijenti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.