ponedeljak , 25 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / U iskopu nađena mina, radnici je unijeli u zgradu Rudnika

U iskopu nađena mina, radnici je unijeli u zgradu Rudnika

Nakon dobijanja fotografija, službenici odsjeka za NUS su ustanovili da se radi o minobacačkoj mini kalibra 45mm, model „Brixia“ italijanske proizvodnje

Neekspodirana mina pronađena je danas u Pljevljima prilikom rada na otvaranju novih površina za iskop za potrebe Rudnika uglja, a radnici su je donijelu u zgradu Rudnika, odakle će, kako su saopštili iz policije, biti uzeta u najskorijem mogućem vremenu, javlja portal RTCG.

Kako saopštavaju u policiji u 12:20 sati inspektor Direktorata za zaštitu i spasavanje je obaviješten da je prilikom rada na „otvaranju novih površina za iskop“ pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo, a koje su radnici Rudnika donijeli u zgradu Rudnika.

-Nakon dobijanja fotografija, službenici odsjeka za NUS su ustanovili da se radi o minobacačkoj mini kalibra 45mm, model „Brixia“ italijanske proizvodnje. U komunikaciji sa službenicima OB Pljevlja, službenici MUP/Direktorata za zaštitu i spašavanje će u najskorijem mogućem vremenu izuzeti minu. Napominjemo da je potrebno da građani prijave svaki pronađeni neekspodirano ubojno sredstvo preko jedinstvenog evropskog broja za hitne slučajeve 112 ili preko nadležne stanice policije upoznaju službenike MUP-a o pronalasku istih, te da nikako ne preduzimaju samostalno aktivnosti- napominju u policiji.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Održana konferencija za medije menadžmenta Vodovoda o teškoj finansijskoj situaciji u preduzeću

Menadžment lokalnog preduzeća „Vodovod“ je u sali Skupštine opštine Pljevlja organizovao pres na kome su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.