sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / U junu Vojska CG počinje probijanje i nasipanje puta Kosanica-Bobovo-Glibaći

U junu Vojska CG počinje probijanje i nasipanje puta Kosanica-Bobovo-Glibaći

Vojska Crne Gore i Ministarstvo odbrane Crne Gore  počeće u junu probijanje i nasipanje oko 30 kilometara puta Kosanica- Glibaći-Bobovo. Planirani su radovi na na proširenju, nasipanju i proboju puta  nakon čega će biti predat Opštini Pljevlja do nivoa asfaltiranja, saopšteno je danas nakon susreta predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića sa saradnicima, načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brig. generala Dragutina Dakića i izvršnog direktora Rudnika uglja AD Pljevlja Slavoljuba Popadića.

– Nakon obilaska dionice na kojoj je planirana izgradnja usaglašeno je da će Vojska Crne Gore u najskorijem roku ljudskim i tehničkim kapacitetima otpočeti pomenute trase puta u dužini od 30 km. Stavljanje ove trase puta u punu funkciju imaće višestruki značaj, kako u doprinosu kvalitetnijoj i bezbjednijoj putnoj mreži u Crnoj Gori i Pljevljima, tako i valorizovanju poljoprivrednih i turističkih potenicijala područja Ljubišnje, kanjona Drage, ali i boljoj povezanosti mještana ovih područja sa svim putnim pravcima u pljevaljskoj opštini i cijeloj Crnoj Gori, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika opštine Pljevlja.

“Put Inženjering” uradio je 1984. godine prvu projektnu dokumentaciju za izgradnju putnog pravca Kosanica-Glibaći-Bobovo-Meštrevac (Granica sa BiH prema Foči) a kompletan projekat  je revidovan  2009. Godine. Proboj puta je radila tadašnja JNA u saradnji sa Rudnikom uglja i pljevaljskom lokalnom samoupravome.

Bobovo Točakput za Bobovo

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Sklonište u Pljevljima bez osnovnih uslova za život: Struja isključena, beskućnici se smrzavaju

U kući koju Pljevljaci nazivaju skloništem za beskućnike, trenutno borave tri lica bez mogućnosti da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.