ponedeljak , 22 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U nedelju priređeno Veče najboljih: iz gimnazije svečano uručena nagrada učenici Miljani Dromljak

U nedelju priređeno Veče najboljih: iz gimnazije svečano uručena nagrada učenici Miljani Dromljak

U Velikoj sali Muzičkog centra, u nedjelju, 24. marta, priređeno je Veče najboljih: svečano proglašenje i dodjela nagrada najbolje rangiranim učenicima na Državnom takmičenju u znanju 2024. godine.

Događaj su organizovali Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Ispitni centar Crne Gore.

Novčanim nagradama od 1000, 700 i 500 evra nagrađeni su prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani, a nagrađeni su i njihovi mentori.

Najboljim takmičarima nagrade su uručili predsjednik Vlade Crne Gore mr Milojko Spajić, ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović i direktor Ispitnog centra mr Miloš Trivić.

Svečanost su svojim prisustvom uveličali predstavnici Vlade Crne Gore, Skupštine Crne Gore, diplomatskog kora, međunarodnih i nevladinih organizacija, mentori i direktori škola i roditelji nagrađenih učenika.

Iz Pljevaljske gimnazije nagrada je svečano uručena Miljani Dromljak, učenici odjeljenja III1, koja je osvojila treće mjesto iz francuskog jezika u kategoriji III/IV. Svečanom proglašenju prisustvovale su Miljanina mentorka – profesorica Ivana Klačar i direktorica Gimnazije Bojana Grujić.

U svojim izjavama, premijer, ministarka prosvjete, nauke i inovacija i direktor Ispitnog centra naglasili su ključnu ulogu znanja u našem društvu. Kazali su da 103 nagrađena učenika čine jedan procenat od ukupnog broja učenika u crnogorskom školskom sistemu, što je dokaz da su najbolji među najboljima. Istakli su da na njima počiva budućnost naše države i da već sada reprezentuju svoje porodice, škole, gradove i zemlju u najboljem mogućem svijetlu.

Miljana Dromljak, III1 i Ivana Klačar, profesorica francuskog jezika. Još jednom: čestitke Miljani i profesorici Ivani! „Naš um se obogaćuje onim što dobija, a naše srce onim što daje.“ – Viktor Igo

Izvor: Gimnazija

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.