nedelja , 21 jula 2024
Početna / Vijesti / Sport / U Novoj Varoši danas počinju “MOSI” igre

U Novoj Varoši danas počinju “MOSI” igre

Svečano otvaranje 57. MOSI otpočinje defileom učesnika u 16 časova na Gradskom stadionu

Nakon svečanog defilea sportista iz 31 grada i opštine Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, uslediće i kulturno-umetnički program, svečano podizanje zastave MOSI na jarbol, kao i od ove godine, prema odluci Skupštine MOSI, ustanovljena dodela sedam priznanja za pojedince koji su dali poseban doprinos razvoju Igara. U nastavku Svečanog otvaranja u 18 časova, odigraće se fudbalska utakmica između Nove Varoši i Prijepolja. Na poluvremenu, u 18.45 časova, na programu su tradicionalno i dve atletske trke, na 800 metara za žene i 1.500 metara za muškarce.

Predstojeće 57. MOSI su još jedna prilika da se Nova Varoš i Novovarošani predstave u najboljem svetlu. Mada je gostoprimstvo deo naše tradicije, kao jedni od osnivača MOSI imamo i posebnu obavezu da domaćinski ugostimo sve učesnike ove manifestacije. Sportistima smo obezbedili dobre uslove u svakom pogledu, sa ciljem da promovišemo sportski način života i omasovimo bavljenje sportom. Verujemo da će taj trud i rad biti prepoznati i da će svi naši gosti uživati u lepotama Zlatara i toplini srdačnih domaćina – navode iz Organizacionog odbora 57. MOSI Nova Varoš 2022.

Na 57. MOSI u Novoj Varoši, od 20. do 24. jula, učestvovaće oko 2.000 sportista i sportskih radnika iz 31 grada i opštine iz tri susedne države. Oni će se nadmetati u 15 sportskih disciplina, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a takmičenja su na sportskim borilištima u Novoj Varoši i na Zlataru. Domaćin je za sva četiri dana trajanja MOSI upriličio i zabavni program sa atraktivnim izvođačima na večernjim koncertima na Trgu Petra Bojovića u Novoj Varoši (Aco Pejović, Aleksandra Prijović, Amadeus bend i Saša Matić).
Izvor-tvpljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rudar se pobjedom oprostio od Prve lige

Fudbaleri Rudara savladali su ekipu Sutjeske rezultatom 2:1 u Pljevljima u okviru posljednjeg kola Prve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.