sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U NVU „Turističko-rekreativni centar Rudnica“ održana obuka za pripremu tradicionalnih jela

U NVU „Turističko-rekreativni centar Rudnica“ održana obuka za pripremu tradicionalnih jela

Promocija turističkog potencijala Rudnice i uključivanje stanovništva tog kraja u pružanje turističkih usluga

Predstavnici NVU „Turističko rekreativni centar Rudnica“ organizovali su obuku za pripremu tradicionalnih jela za svoje sugrađane 7. februara 2020. godine u selu Rudnica, Pljevlja. Obuka se realizuje u okviru projekta ,,Rudnica vazdušna banja puna zdravih ukusa i tradicije, koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD program finansiran je od strane Evropske unije, a sprovodi ga Program Ujedinjenih nacija za razvoj ( UNDP). U Crnoj Gori ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Pljevlja, Tivat, Kotor, Nikšić i Podgorica.

Na obuci su se praktično spremala tradicionalna jela iz seoske kuhinje: kačamak, cicvara, popara, priganice i predstavljen način serviranja i odabir adekvatnog posuđa. Iskusna predavačica, Sonja Aničić, je provela polaznike obuke kroz niz tradicionalnih recepata spremanja pomenutih jela, a zatim i podijelila praktična znanja i vještine spremanja sa učesnicima.

Takođe, jedan od ciljeva obuke je i upoznavanje sa metodama pružanja ugostiteljskih i gastronomskih usluga turistima, kada je u pitanju ponuda tradicionalne hrane. Obuci je prisustvovalo 6 učesnika iz Rudnice.

Projektom se želi postići promocija ruralnog turističkog potencijala sela Rudnica, i uključivanje većeg broja stanovništva sela u pružanju turističkih usluga.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

OBAVJEŠTENJE DOO „Vodovod“

Zbog sanacije kvara na distributivnom cjevovodu Balaban – Pliješ dana 28.02.2024. godine sa početkom od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.