četvrtak , 29 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U organizaciji Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Pokloni život“ prikupljene 64 jedinice krvi

U organizaciji Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Pokloni život“ prikupljene 64 jedinice krvi

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Pokloni život“ juče je organizovalo do sada najveću akciju prikupljanja krvi u Pljevljima. Tokom ove akcije krv je dalo čak 64 davalaca, koji su došli iz drugih opština Crne Gore i sa područja pljevaljske opštine, kao i iz Republike Srbije i Republike Srpske.

-Preko stotinu dobrovoljnih davalaca krvi bilo se prijavilo da dâ krv, međutim, krv je dalo njih 64, jer neki davaoci iz raznih zdravstvenih razloga nisu mogli da doniraju krv, kazao je jedan od članova ove organizacije Mileta Raonić koji je pojasnio da je ovo prva velika akcija koju su organizovali. Prema njegovim riječima do sada svi organizatori ovakvih i sličnih akcija okupili bi do 30 ili 35 davalaca. Organizacija „Pokloni život“ od 2017. godine, kada je i zvanično osnovana, nije okupila veći broj davalaca krvi.

On je pojasnio da su se na poziv članova kluba odazvali davaoci iz drugih sredina, odnosno iz onih opština i gradova gdje su odlazili da daju krv i članovi njihove organizacije.

-Odziv je bio dobar, kako sa teritorije naše opštine, tako i iz drugih opština Crne Gore i gradova iz Srbije i Republike Srpske, kazao je Raonić.

Prema njegovim riječima po prvi put među davaocima krvi se nalazi i preveliki broj žena, što ovu akciju čini različitom od ostalih.

-Sasvim sigurno, krv je dalo 15 žena, kako iz Pljevalja tako i onih žena koje su došle iz drugih sredina, kazao je Raonić.

Pomenuta akcija je duže vremena pripremana, a tokom jučerašnjeg dana nakon što je završeno davanje krvi, za sve prisutne organizovan je zajednički ručak. Dobrovoljni dvaoci krvi kroz druženje imali su priliku da razmjene iskustva i da se dogovore za nove aktivnosti.

Izvor-pvsvitanje

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ministar Mujović posjetio Rudnik uglja nakon tragične pogibije radnika

Ministar enegetike i rudarstva Saša Mujović, državni sekretari ministarstva Loran Mohamad i Vesna Brajović, obišli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.