sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U OŠ “Ristan Pavlović” uspješno odgovorili obavezama

U OŠ “Ristan Pavlović” uspješno odgovorili obavezama

Gostujući u jutarnjem programu Televizije Pljevlja pomoćnik direktora OŠ „Ristan Pavlović“, Borko Klačar govorio je o trenutnim i predstojećim obavezama koje treba realizovati.

Prvi put od početka pandemije COVID-19 učenici završnih razreda vratili su se u školske klupe kako bi polagali eskterne provjeru znanja. Provjera znanja organizovana je uz poštovanje mjera NKT i preporuka Instituta za javno zdravlje iz tri predmeta crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, zatim matematike i izbornog predmeta.

„Mislim da je sve ovo odrađeno onoliko koliko se moglo na dosta visokom nivou. Polaganje eksterne mature jedan je od uslova za završetak osnovne škole. Svjedočanstvo mora da sadrži podatke o eksternoj provjeri znanja.“, kaže pomoćnik direktora OŠ “ Ristan Pavlović“, Borko Klačar.

Popravni ispitni rok za eksternu provjeru znanja predviđen je 16,17 i 18. juna. Elektronski upis učenika u prvi razred počeo je 18.maja, do sada se u OŠ „Ristan Pavlović“ prijavilo oko 60 učenika.

„Na portalu upiši.me roditelji prijavljuju i upisuju učenike u prvi razred. Škola je bila o obavezi da odredi termine za tesiranje, a roditelj je u obavezi da donese ljekarsko uvjerenje.“, objašnjava Klačar.

Klacar

Testiranje djece koja se upisuju u prvi razred počinje od 1. juna u zakazanim terminima.

Onlajn nastava „Uči doma“ počela je 23. marta, prema riječima Klačara uspješno su odgovorili i ovom zadatku uz poteškoće na početku.

„Sve je to za nas negdje bilo novo. Naravno onlajn nastava nikad se ne može uporediti sa klasičnim sistemom učenja u učionicama, ali slobodno mogu reći da je i ovakav program bio dobar. Uspjeli smo da završimo školsku godinu na redovan način.“, objašnjava Klačar.

Uspjeh učenika devetog razreda ove godine nešto je bolji u odnosu na prethodne godine. Ove godine od 84 učenika, devet učenika ima Luču.

 

izvor: tvpljevlja.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

OBAVJEŠTENJE DOO „Vodovod“

Zbog sanacije kvara na distributivnom cjevovodu Balaban – Pliješ dana 28.02.2024. godine sa početkom od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.