nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / U Pljevljima i na Žabljaku održane vojne vježbe

U Pljevljima i na Žabljaku održane vojne vježbe

U Pljevljima i na Žabljaku danas je održan Dan visokih zvanica  (DVD) sa prikazom sposobnosti povodom završetka međunarodne vojne vježbe „Immediate Response 23“.

  (Foto: Ministarstvo odbrane)

Vježbe su, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, okupile pripadnike Vojske Crne Gore i Oružanih snaga SAD i Hrvatske.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je zadovoljan izvedenim prikazom sposobnosti, a takođe je i pohvalio spremnost, obučenost i posvećenost crnogorskih vojnika.

„Oni su sa našim saveznicima stoje na prvoj liniji odbrane svoje domovine, ali i zajedničkih vrijednosti i ideja koje promovišemo i njegujemo“, dodao je on.

Naglasio je da Crna Gora svake godine napreduje u oblasti odbrane, kao i da prijatelji iz SAD i ostalih savezničkih zemalja znaju da mogu računati na nas u očuvanju zajedničkih vrijednosti.

„Posebno vrijedno je što smo u ovim turbulentnim vremenima, uz sve naše različitosti i osobenosti, okupljeni u cilju zaštite demokratije i ljudskog dostojanstva“, istakao je Adžić.

Događaju je prisustvovao i komandant Nacionalne garde Mejna, general major Daglas Farnem, koji je istakao važnost realizacije ovakvih vježbi, obzirom da savezničke snage rade zajedno, fokusirane na zadatke na terenu.

„Moramo razumijeti i širu sliku, jer to što radimo je potvrđivanje spremnosti za odvraćanje prijetnji i odbranu Alijanse, naših prijateljstava i savezništva, ali i demonstriranje odlučnosti našim protivnicima“, poručio je on.

Vježba “Immediate Response 23” realizovana je u sklopu velike međunarodne vježbe “DefenderEurope23”, na kojoj oko 24.000 vojnika iz više od 20 savezničkih i partnerskih zemalja izvodi operacije širom Evrope.

izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …Dvije veceri polufinale …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.