ponedeljak , novembar 29 2021
Početna / Vijesti / Društvo / U Pljevljima nema zaraženih korona virusom, rizik po stanovništvo sve veći

U Pljevljima nema zaraženih korona virusom, rizik po stanovništvo sve veći

Održan sastanak Opštinskog tima zaštite i spašavanja

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje, kojim je predsjedavao predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, na danas održanom sastanku, razmatrao je  epidemiološku situaciju u Pljevljima, te definisao obaveze i zadatke koje treba sprovesti na lokalnom nivou.

U Pljevljima, istaknuto je danas, nema zaraženih korona virusom, a sve službe, u okviru svojih nadležnosti spremne su da adekvatno odgovore u slučaju njegove pojave. Rizik po zdravlje stanovništva Crne Gore od infekcije novim koronavirusom trenutno se smatra visokim, u odnosu na dosadašnji nivo koji je bio umjeren, konstatovano je na sastanku na osnovu poslednjih procjena rizika od strane Instituta za javno zdravlje.

Zaključeno je da će Tim za zaštitu i spašavanje opštine Pljevlja i lokalna uprava u cjelini, konstantno pratiti situaciju i preporuke nadležnih državnih organa i preduzimati sve mjere predviđene zakonskim regulativama, preporukama i smjernicama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, a sve u cilju bolje spremnosti i sprečavanja širenja rizika i posljedica rizika.

Sve aktivnosti koje se budu sprovodile biće usmjerene na pravovremen odgovor u odnosu na aktuelnu epidemiološku situaciju sa kojom se suočava cijela planeta.

Svi subjekti treba da sagledaju raspoloživost ljudskih i materijalnih kapaciteta i povećaju nivo interventne spremnosti, u skladu sa svojom osnovnom djelatnošću.

Zdravstvene institucije na teritoriji opštine Pljevlja posebno treba da prate situaciju, da prikupljaju podatke o riziku i razvoju epidemiološke situacije u Crnoj Gori i opštini Pljevlja, da obavještavaju stanovništvo i nadležne državne organe o svim promjenama i mogućem razvoju situacije i da sprovode sve predviđene zdravstvene i higijensko-epidemiološke mjere.

Svi članovi Tima za zaštitu i spašavanje opštine Pljevlja  biće u stalnoj komunikaciji, razmijenjivati bitne i raspoložive podatke i ostvarivati koordinaciju između organa, ustanova i institucija na lokalnom i državnom nivou.

Saopštenja će se objavljivati preko lokalnog javnog servisa (Radio Televizija Pljevlja), kao i preko web stranice Opštine Pljevlja www.pljevlja.me.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

eu

Sedam eura za ulazak u EU

Građani Crne Gore jednom u tri godine moraće da plate naknadu za putovanja u zemlje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *