četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / U ponedeljak Druga Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori

U ponedeljak Druga Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori

Druga Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori biće održana u ponedeljak i utorak, 29. i 30. oktobra u hotelu Franca. Tema ovogodišnje konferencije je Evropska perspektiva ruralnog razvoja i poljoprivrede u Crnoj Gori. Organizatori su: Mreža za ruralni razvoj Crne Gore, opština Pljevlja i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

Partneri druge Nacionalne konferencije su Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Stalna radna grupa za regionalni ruralni ruralni razvoj u Jugostočnoj Evropi.

U dvodnevnom radu učestvovaće preko 100 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije, kaže sekretar Sekretarijata za privredu Budimir Bajčetić i naglašava da će ova konferencija poslužiti kao osnova za prenošenje, primjenu i sprovođenje strateškog opredjeljenja Crne Gore u oblasti poljoprivrede i održivog ruralnog razvoja, kao i platforma za saradnju svih relevantnih aktera na putu razvoja poljoprivrede i ruralnih područja u kontekstu opšteg opredjeljenja Crne Gore ka procesu pridruživanja EU.

Druga Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori počeće u ponedeljak, 29. oktobra u 11 sati. U ime domaćina prisutnima će se obratiti sekretar Budimir Bajčetić i predsjednik opštine Mirko Đačić.

Učesnicima Nacionalne konferencije zvanično će se obratiti I Milutin Simović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, Ratko Bataković iz Mreže za riralni razvoj, Aivo Orav iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Boban Ilić iz SWG-a I Dragan Roganović iz Evropske mreže za ruralni razvoj.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danas sunčano i lijepo vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje sunčano vrijeme, a temperatura će dosezati do 25 stepeni. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.