subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Kultura / U ponudi unikatni suveniri s motivima iz bogatog muzejskog fundusa

U ponudi unikatni suveniri s motivima iz bogatog muzejskog fundusa

Pljevaljski muzej postaje ustanova koja je sve bliža i pristupačnija posjetiocima. Počela je da radi Suvenirnica koja nudi unikatne suvenire s motivima iz bogatog muzejskog fundusa.

Zavičajni muzej u Pljevljima posljednjih godina ruši stereotipe koji prate te ustanove. Sopstvenim sadržajima i probranim gostujućim izložbama sve je poželjnije mjesto bez obzira na znanje, interesovanje ili uzrast posjetilaca kojima najnoviji projekat omogućava da dio Muzeja, u vidu suvenira, ponesu sa sobom.

Igor Ševčenko iz Zavičajnog muzej Pljevlja kaže da je svaki predmet posebno dizajniran i osmišljen tako da se tu ne može naći ništa što nije dio Muzeja.

“Tu su razglednice iz umjetničke zbirke, imamo etnografsku, arheološku zbirku, imamo i ručno rađene motive iz arheološkog nalazišta Municipijum S”, kaže Ševčenko.

Za sada je u ponudi desetak različitih suvenira.

“Sa kupovinom ovih suvenira vi dobijate i dio iz fundusa Muzeja”, ističe Ševčenko.

U suvenire je pretočen samo dio iz bogatih muzejskih zbirki, ali i to je dovoljno, vjeruju u Ustanovi, da se pobudi interesovanje posjetilaca.

Suvenirnica samo nagovještava i podsjeća na bogati fundus ove Ustanove koja pred posjetioce iznosi kvalitetnu kulturno-istorijsku, umjetničku, ali i edukativnu ponudu.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JU Zavičajni Muzej Pljevlja u saradnji sa GTO posjetili su Osnovnu školu Boško Buha povodom obilježavanja Dana Evropske kulturne baštine

JU Zavičajni Muzej Pljevlja u saradnji sa GTO posjetili su Osnovnu školu Boško Buha povodom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.