subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / U SC „Ada“ obilježen Međunarodni dan djeteta

U SC „Ada“ obilježen Međunarodni dan djeteta

Povodom 20. novembra – Međunarodnog dana djeteta, JU Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak nade“ u saradnji sa Sekretarijatom za sport i mlade Opštine Pljevlja organizovali su Igre bez granica.

Ova aktivnost realizovana je u sportskom centru „Ada“, a učestvovala su djeca iz Dnevnog centra, NVU „Zračak nade“, OŠ „Salko Aljković“, OŠ „Ristan Pavlović“, OŠ „Boško Buha“, kao i drugari iz OŠ „Mihailo Žugić“ iz Odžaka.

„Više od 120 učesnika uživalo je u druženju, muzici i i igrama za koje se nadamo da će postati tradicionalne i da će sledeće godine okupiti još veći broj mališana“, saopštili su iz Dnevnog centra.

Iz te ustanove zahvalili su svima koji su uzeli učešće u igrama, kao i svim prijateljima koji su pomogli u organizaciji igara, a posebnu zahvalnost uputili su v.d. Sekretara za sport i mlade, gospođi Milici Sekulić.

Međunarodni dan djeteta, 20. novembar, je odlična prilika da se podsjetimo koliko je neophodno da se svi uključimo u rješavanje dječijih problema i prepreka sa kojima se suočavaju u odrastanju, kao i da što više učinimo za djecu, a time i populaciju u cjelini.

Generalna skupština UN-a je 20. novembra 1959. godine usvojila Deklaraciju o pravima djeteta, a 1989. godine Konvenciju o pravima djetata, čiji je potpisnik i Crna Gora. Konvencija, navodi niz dječijih prava, uključujući i pravo na život, na zdravlje, na obrazovanje i igru, kao i pravo na porodični život, na zaštitu od nasilja, protiv diskriminacije, i podstiče promovisanje uvažavanja stavova djeteta

Izvor-facebook – Dnevni centar Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.