petak , jun 18 2021
Početna / Vijesti / Kultura / U srijedu monodrama „Poslednja ura Njegoševa“

U srijedu monodrama „Poslednja ura Njegoševa“

Opština Pljevlja u saradnji sa JU Centar za kulturu Pljevlja povodom DANA NEZAVISNOTI organizuje Monodramu „Potonja ura Njegoševa“ u izvođenju poznatog crnogorskog glumca Slobodana Marunovića u srijedu, 19.maja, u JU Centar za kulturu Pljevlja, od 20 sati.Autor teksta je Slobodan Tomović, režiju potpisuje Blagota Eraković.
Monodrama je premijerno izvedena 19.maja.1988 godine u CNP i na taj dan je jubilej 33 godine od izvođenja.
Predstava je izvedena preko 1500 puta, na scenama širom svijeta (Pariz, Beč, Rim, Moskva, Cirih, Štutgart, Njujork, Los Anđeles, San Francisko, Čikago, Detroit, Toronto, Montreal,Beograd, Zagreb, Ljubljana, Melburn, Sidnej, Brizbejn, itd ) a sada će biti i u našem gradu.
Šireći Njegoševu misao na svim kontinentima (osim Afrike), glumac Slobo Marunović je još više oživio duh i onako besmrtnog vladike Rada Tomova, pokazavši njegovu sveprisutnost i univerzalnost njegovog djela u najljepšem svijetlu – pozorišnom. Ulogom koja je, obilježila njegovu glumačku karijeru, Marunović je svijetu poslao jasnu poruku: Njegoš je naš koliko i svjetski.

Vrsni poznavalac života i djela vladike Petra II Petrovića Njegoša, prof. dr Slobodan Tomović je na genijalan i autentičan način utkao tekst u ovo dramsko djelo i time ovjekovječio onu esenciju Njegoševe misli kojoj se i danas trebamo vraćati. Sa druge strane, jednako maestralno, reditelj Blagota Eraković je stvorio sjajno režijsko rješenje koje ni nakon 30 godina ne blijedi i ne prestaje da oduševljava domaću i svjetsku pozorišnu publiku.

Ulaznice za ovu predstavu mogu se kupiti u biletarnici JU Centar za kulturu Pljevlja po cijeni od tri eura.
Prodaja ulaznica je u utorak 18 i srijedu 19. maja.2021 godine od 12h do 20h.
Izvor pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1619723448189

Izložba skulptura Vaskršnjih jaja

U susret velikom hrišćanskom prazniku Hristovog Vaskrsenja NVO „Kišobran za sunce“ organizovala je danas, od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *