utorak , 23 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / U subotu protest ispred Tužilaštva: „Đukanović najveći izvor problema u državi“

U subotu protest ispred Tužilaštva: „Đukanović najveći izvor problema u državi“

SKUP POD SLOGANOM „MORA DA IDE“

Grupa građana organizovaće u subotu 1. februara protest ispred Tužilastva nezadovoljni, kako kažu, bezakonjem u državi.

Ovo će, kako su najavili predstavnici Grupe građana Predrag Spasojević, Nikola Grdinić i Aleksandar Perović, biti prvi protest pod sloganom „Mora da ide“, jer se „zna ko je najodgovorniji za sve probleme i ko mora da ide“.

Njihov prvi zahtjev je da predsjednik države Milo Đukanović ode, da se stvore uslovi za fer izbore i da se povuku svi zakoni koje je Skupština usvojila u decembru.

Nikola Grdinić je ocijenio da je Đukanović najveći izvor problema u državi, što najbolje pokazuju dešavanja i vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovjesti koji je podijelio narod.

„On je jedna velika kočnica razvoja Crne Gore. Nije sam u tome, ali je najveći izvor problema. Živimo u zemlji gdje se svaki dan javlja novi povod za protest. Moramo biti više aktivni da bismo gradili bolju Crnu Goru“, rekao je Grdinić.

Grdinić
Grdinić(Foto: Savo Prelević)

 

Spasojević je poručio svima koji dođu na protest da ne nose politička, nacionalna i vjerska obilježja.

„Ovo ce biti jedan maraton. Koristićemo sva nenasilna sredstva da napravimo pritisak na institucije da se ispune naši zahtjevi“, kazao je Spasojević.

On je dodao da oni predstavljaju više aktivista, a indirektni povod je afera Koverta koja godinu egzistira i nema svoj epilog.

Spasojević je podsjetio da su u Skupštini u decembru u „atmosferi linča“ donijeti zakon o radu, budžetu, pomoći MA, o vjeroispovijesti, set izbornih zakona…

„Danas se u litijama kreće oko 25 odsto Crne Gore, danas smo svi u temi šta će biti u četvrtak ili nedjelju. Potpuno smo zaboravili na ostala bitna pitanja“, rekao je Spasojević.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.