subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Uči doma: Od ponedeljka nastava na daljinu

Uči doma: Od ponedeljka nastava na daljinu

U prostorijama podgoričke gimnazije „Slobodan Škerović“ se u protekla dva dana uveliko radilo na snimanju nastave za osnovne i srednje škole, a sve u sklopu novog koncepta nastave na daljinu koje Ministarstvo prosvjete Crne Gore realizuje pod sloganom „Uči doma“.

Kako je PR menadžerka tog resora Milica Lekić istakla, sve je organizovano u prilično kratkom roku, sa ciljem da se nadoknadi gradivo koje bi, u suprotnom, učenici osnovnih i srednjih škola propustili.

„Projekat nije bilo lako organizovati, tu je veliki broj nastavnika. Organizovali smo čitav projekat na način da vodimo računa o preporukama, socijalnoj distanci, što je opet negdje bio dodatni napor i dodatna obaveza. Vjerujem da ćemo to odraditi na način koji se od nas i očekuje. Mi uvijek volimo da kažemo da, u tako kratkom periodu, možda neće sve biti savršeno ni idealno, ali svakako hoće biti proizvod velikog truda i velikog rada“, dodala je Lekić.

Ona je u razgovoru za novinsku agenciju Infobiro Montenegro najavila da će se sa emitovanjem snimljenog materijala krenuti od ponedjeljka.

„Više informacija ćete dobiti u naredna dva dana. Dodala bih i da smo vodili računa o pristupu e-platforme, odnosno, mogućnosti učenika i njihovih roditelja, i naravno samih nastavnika, da i na taj način uspostave komunikaciju jedni sa drugima, i na tako nadomjeste gradivo. Vjerujem da ćemo svi zajedno, naravno uz veliku podršku roditelja, koji će sa djecom raditi u narednom periodu, uspjeti da nadoknadimo propušteno, i da pokažemo da zaista postoji mogućnost da svi zajedno iznesemo ono što nam je krajni cilj, a to je svakako i zdravlje i znanje“, poručila je Lekić.

 

Iz Ministarstva su se ranije zahvalili TV kućama: TVCG, Prva TV, MNE Sport, TV Vijesti i TV Nova, kompaniji Amplitudo, kao i nevladinim organizacijama, produkcionim i marketinškin agencijama: NVO 35mm, Infobiro Montenegro, PR centar, Arhimed, Global Soft, koje su im svoje resurse stavile na raspolaganje.

Projektu su svoju maksimalnu podršku dali i Radio-difuzni centar, Agencija za elektronske medije i svi kablovski operateri.

Izvor: rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.