nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Društvo / #UčiDoma predavanja izuzetno korisna

#UčiDoma predavanja izuzetno korisna

ANKETIRANI SREDNJOŠKOLCI

Anketa Unije srednjoškolaca sprovedena u saradnji sa Ministarsvom prosvjete, pokazala je da više od 75 odsto srednjoškolaca smatra da su predavanja #UciDoma izuzetno korisna.

„Čak 87 odsto smatra da su nastavnici zainteresovani za korišćenje #UciDoma platforme i to: preko 62 odsto srednjoškolaca smatra da su nastavnici izuzetno zainteresovani za korišćenje Platforme, dok njih preko 24 odsto smatra da su zainteresovani. Kako je novi koncept učenja osmišljen tako da se srednjoškolcima daje mogućnost da prate nastavu na različitim komunikacionim kanalima, tako i odgovori ispitanika potvrđuju zastupljenost raznih kanala putem kojih prate nastavu. Naime, čak oko 58 odsto ispitanika svakodnevno upotrebljava više od jedne mogućnosti za praćenje nastave, dok su ostali ispitanici vezani primarno za pojedine kanale – #UciDoma sajt, #UciDoma Youtube kanal, Viber grupe, platforme Google classroom, Moodle i ostalo“, ističe se u saopštenju Ministarsva prosvjete.

Rezultati ankete, sa svim detaljima, biće izuzetno korisni za dalje unapređenje #UciDoma platforme, smatra Jovan Bojović iz Unije srednjoškolaca.

„Značajno je pitati za mišljenje one koji su vam cilj svega, a to su đaci, u ovom slučaju srednjoškolci, te mi je drago da je Unija srednjoškolaca mogla da stavi svoje resurse na raspolaganje, kako bi se glas rednjoškolaca čuo i kako bismo zajedno napravili jednu dobru priču“, rekao je Bojović.

Kako ističu u Ministarstvu prosvjete, Unija srednoškolaca je prirodni partner Ministarstva.

„Tu su mladi ljudi koji će, bez ikakve sumnje, sjutra, tokom karijere, dokazati ono što je i sad tako očigledno: da imaju energije i znanja, te da su ponos obrazovnog sistema. Dodatno, rekla bih da je koncept projekta #UciDoma, koji se oslanja i na e-platforme, ali i na tradicionalne kanale komunikacije, dobro postavljen, jer većina srednjoškolaca kombinuje načine pristupa #UciDoma lekcijama“, rekla je Milica Lekić, savjetnica za odnose sa javnošću u Ministarstvu prosvjete.

Većina srednjoškolaca o novom konceptu učenja svakodnevno komunicira sa Učeničkim parlamentom i to njih 68 procenata. Kada je u pitanju informisanje oko noviteta, srednjoškolci ističu da najčešće se informišu putem školskih kanala komunikacije, potom sajta Ministarstva prosvjete i sajta UčiDoma.

Online anketa je realizovana od 5. do 11. aprila.

Bojović, (Foto: Ministarstvo prosvjete)Bojović, (Foto: Ministarstvo prosvjete)
izvor: rtcg.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG_20220119_103148

Bogojavljenje u Pljevljima za krst časni 35 vjernika se pogružavalo

  Pljevaljski  pravoslavni vjernici hrišćanski praznik Bogojavljenje, ove godine na minus devet stepeni celzijusa, dočekli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *