ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Udar groma uništio trafostanicu, više pljevaljskih sela bez struje

Udar groma uništio trafostanicu, više pljevaljskih sela bez struje

Zamjena trafoa u Boljanićima može se očekivati tek sjutra ili čak u ponedeljak, jer novi trafo treba da se dopremi iz Podgorice

Nakon izuzetno jake grmljavine n aprostoru pljevaljske opštine i udara groma u trafostanicu u selu Boljanići bez električne energije je više pljevaljskih sela. Naime, grom koji je pogodio u trafostanicu u mjestu Boljanići, uništio je u potpunosti tamošnji trafo, pa su bez struje čitave mjesne zajednice Boljanići, Kovač, Potkovač i Poblaće.

Kako smo juče nezvanično saznali bez struje su i druga sela, jer je prilikom udara groma ili više gromova, stradala i druga oprema na mreži. U takvim okolnostima dežurne ekipe pljevaljskih vatrogasaca su na terenu ali još uvijek nisu stigle do Boljanića. U prvom redu otklanjaju se manji kvarovi u pojedinim selima. Zamjena trafoa u Boljanićima može se očekivati tek sjutra ili čak u ponedeljak, jer novi trafo treba da se dopremi iz Podgorice.

Tokom prethodne noći jaka grmljavina je na kratko izazvala i prekid u napajanju električnom energijom i na području grada. Posebno su jaki udari gromova bili u periodu od 3 do 3 sata i 30 minuta. U tom periodu se predpostavlja da je uništena i trafostanica u Boljanićima.

Izvor-dan.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pripremaju papire za deponiju u Šumanima

Više od 40 godina pepeo i šljaka, nusprodukti rada Termoelektrane Pljevlja, odlažu se na Maljevcu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.