ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Uginula stoka ponovo Ćehotini

Uginula stoka ponovo Ćehotini

Povodom ponovljenog slučaja odlaganja uginulih krava u korito rijeke Ćehotine, na putnom pravcu Vrulja-Kovren na teritoriji opštine Bijelo Polje, na oko 500 m uzvodno od mjesta gdje su prošli put bile odložene 4 lešine krava, nadležne službe: MUP-a Bijelo Polje, Komunalnu policiju BP i Upravu za bezbjednost hrane, fitosanitarne poslove i veterinu predsjednik SRK „Lipljen“  Vaso Knežević  poziva na hitnu reakciju  protiv nesavjesnog postupanja lica, koja su ovaj put u korito rijeke bacila dvije uginule krave.

-Ćehotina teče kroz teritoriju opštine Pljevlja i čini akumulaciju Otilovići, iz kojeg se koristi voda za vodosnabdjevanje građana Pljevalja. Uginulu stoku nije problem ukloniti, ali je mnogo veći problem otkriti počinioca i ispitati od čega je stoka uginula, jer postoji mogućnost da je neka zarazna bolest u pitanju, rekao je Vaso Knežević, predsjednik SRK „Lipljen“, koji očekuje da će nadležni preduzeti sve aktivnosti u cilju rješavanja urgentnog problema opasnog po zdravlje ljudi. Ribočuvari su danas na licu mjesta  napravili zapisnik i fotografije.

Prošli put, radilo se o četri uginule krave, koje su bačene u korito rijeke Ćehotine i uz obalu rijeke, uz putni pravac Vrulja-Kovren, na teritoriji opštine Bijelo Polje, u blizini mosta koji vodi u selo Bliškovo. Krave su uklonjene usled intervencije Komunalne policije iz Bijelog Polja. Međutim, ono što je veći problem jeste to što počinioc nije otkriven, iako postoje određene sumnje da se radi o istom počiniocu. Na osnovu veterinarske službe koja je nadležna za taj reon i na osnovu evidencije stoke sa tog područja može se utvrditi kome stoka nedostaje.

krave u Ćehotini

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.