nedelja , jul 3 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Ugostitelji protestvovali ispred zgrade Opštine Pljevlja: predsjednik obećao poslaće novi zahtjev NKT-u

Ugostitelji protestvovali ispred zgrade Opštine Pljevlja: predsjednik obećao poslaće novi zahtjev NKT-u

Danas se okupilo oko 20-ak ugostitelja ispred zgrade Opštine nezadovoljni mjerama NKT-a koje je juče produžilo privremenu mjeru zabrane rada ugostiteljskih objekata u Pljevljima do 30. jula.

Ugostitelji iz našeg grada spontano su se okupili tražeći od predsjednika Opštine Igora Golubovića da im pomogne u rješavanju ovog, za njih i egzistenciju njihovih porodica i zaposlenih, gorućeg problema vezanog za zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Lale Cerović, vlasnik restorana „Taša“ , u ime okupljenih ugostitelja, istakao je da su se danas okupili da bi iskazali nezadovoljstvo mjerama Opštine Pljevlja i NKT-a .

-Bili smo prije dva dana kod predsjednika Opštine koji je obećao da će preko NKT-a urgirati da ugostitelji počnu da rade. Od toga nema ništa. Kod 90 odsto ugostitelja ugrožena je egzistencija. Radnici nas napuštaju, ne znam šta da ima kažem do kada će ovo trajati. Došli smo danas da vidimo da li može da  se nešto promijeni na bolje- kazao je Cerović . Po njegovim riječima  nadležni u Opštini Pljevlja trebalo bi da oslobode ugostitelje plaćanja poreza na nepokretnost, čistarine, takse za pristup putu, turističke takse i takse za korišćenje terase na najmanje 6 mjeseci, sa mogućnošću produžetka ovih olakšica na 12 mjeseci.

protest opstina

Posle današnjeg razgovora ugostitelji su pokazali zahtjev koji je Golubović uputio Milutinu Simoviću, rukovodiocu NKT-a,  nakon sastanka sa ugostiteljima 20 jula.

–  Imajući u vidu potpuno razumjevanje epidemiološke situacije u zemlji  molimo vas da razmotrite ublažavanje mjera i omogućavanje rada ugostiteljskih objekata nakon isteka privremene mjere, 22. jula uz ograničavanje obavaljanja pomenute djelatnosti. Predložene mjere za ublažavanje smatramo opravdanim jer građani opštine Pljevlja pokazuju visok stepen discipline u poštovanju donesenih mjera NKT-a  – kaže se, između ostalog u zahtjevu  i dodaje da pljevaljski ugostitelji značajan dio svojih prihoda ostvaruju tokom jula i avgusta, pogotovo oko mosta na Tari i kanjonu Tare, a dalja zabrana bi imala nesagledive posledice po njihovu likvidnost.

– Uz apsolutno poštovanje obavezujućih mjera i preporuka koje su na snazi na teritoriji cijele države smatramo da predloženo ublažavanje ne bi dovelo do lošije epidemiološke situacije – zaključuje se u zahtjevu Golubovića.

protest 2

prptest 1

 

 

 

 

Veljko Ostojić, vlasnik restorana „Suza Evrope“,  posle razgovora sa Golubovićem, istakao je da je predsjednik na strani ugostitelja, te da je urgirao NKT-u da dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u Pljevljima.

-Objasnili  su da naša bolnica nema kapacitet da primi toliko oboljelih. Ali nema ni Cetinje, pa ugostiteljski objekti rade. Imamo obećanje od predsjednika da će danas poslati zahtjev NKT-u da 30 . jula otvorimo lokale ako se ne pogorša epidemiološka situacija u Pljevljima – istakao je Ostojić i pojasnio da će za nekoliko dana osnovati Udruženje ugostitelja.

-Sačekaćemo do 30. jula, ako ne budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti u gradovima koji imaju isti broj oboljelih u odnosu na broj stanovnika kao mi, izaći ćemo na ulicu sa svojim porodicama i zaposlenima – poručio je Ostojić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *