nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Uhapšen načelnik Odjeljenja za sprječavanje krijumčarenja u UPC i tri člana komisije

Uhapšen načelnik Odjeljenja za sprječavanje krijumčarenja u UPC i tri člana komisije

SDT je u okviru istrage krađe kamiona cigareta uhapsila predsjednika Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvira Adrovića, šef mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja UPC Milutina Pejovića i vozača kamiona sa oduzetim cigaretama Dalibora Brnovića.

Nakon ocjene dosad prikupljenih dokaza i obavještenja, po nalogu državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje uhapsilo je načelnika Odjeljenja za sprječavanje krijumčarenja u Upravi prihoda i carina (UPC) Željka Ivanovića i članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta UPC Radivoja Vujačića, Mihaila Saveljića i Nebojšu Adamovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita.

Uhapšeni će biti dovedeni državnom tuziocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa od hapšenja.

SDT je u okviru istrage krađe kamiona cigareta uhapsila predsjednika Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvira Adrovića, šef mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina Milutina Pejovića i vozača kamiona sa oduzetim cigaretama Dalibora Brnovića, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije,primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Nakon saslušanja im je određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa.

„Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, pored osumnjičenih i lišenih slobode, je pokrenulo Specijalno drzavno tužilaštvo,po službenoj dužnosti, a dokazi i obavještenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem. Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se nece iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo će blagovremeno obavijestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima,poštujući i pravo javnosti da zna“, saopštio je saopštio je portparol SDT-a i specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.