sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Uhapšeni Vukotić, Mihailović, Rajković…

Uhapšeni Vukotić, Mihailović, Rajković…

„Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su izvršili pretrese na više lokacija u kojima je oduzeto više desetina hiljada eura“, saopšteno iz Uprave policije
U istrazi poslovanja državne kompanije „13. jul Plantaže“ uhapšeni su Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopšteno je da su bivši članovi Odbora direktora Plantaža uhapšeni po nalogu specijalnog tužioca Vukasa Radonjića.
„Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz čl.272 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer su, kao članovi odbora direktora, donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između oštećenog privrednog društva „13. Jul – Plantaže“ AD i „OMP Engineering“ iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je oštećenom društvu nanijeta šteta, a „OMP Engineering-u“ pribavljena korist“, navodi se u saopštenju SDT-a.

Dodaje se da će osumnjičeni biti sprovedeni na salsušanje u Specijalno državno tužilaštvo, u zakonskom roku.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da su njihovi službenici jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili šest bivših članova Odbora direktora „Plantaže“.

„Slobode su lišeni V.V., B.M., Đ.R., S.Š., D.P. i A.H. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju“, navodi se u saopštrenju UP.
Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su obavili pretrese na više lokacija u kojima je, kako se dodaje, oduzeto više desetina hiljada eura.

„Službenici Uprave policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na ovom predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena“, navodi se u saopštenju.
Izvor-Vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.