nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Uhapšeno 20 osoba, sumnjiče se za utaju poreza

Uhapšeno 20 osoba, sumnjiče se za utaju poreza

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, službenici Regionalnog centra „Centar“, Odjeljenje bezbjednosti Podgorica, podnijeli su krivičnu prijavu protiv 24 fizička i 21 pravnog lica zbog sumnje da su u periodu od 18. decembra 2019. do 1. jula 2022. godine pričinili štetu budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od oko 400.000 eura, te je lišeno slobode 20 osoba, dok se ostala lica potražuju.

 (Foto: Uprava policije)

Kako navode u saopštenju Uprave policije, za krivično djelo utaja poreza i doprinosa sumnjiče se 21 pravno i 24 fizička lica i to: S.P. (21), M.Š. (35), R.Š. (52), T.Š. (50), D.G. (54), J.M. (35), N.S. (31), Ž.J. (59), D.B. (39), M.Š. (52), J.Č. (45), D.K. (56), G.P. (59), M.D. (42), V.P. (37), P.T. (50), M.Đ. (40), D.R. (43), S.H. (42), N.B. (35), R.Ć. (49), A.D. (44), M.K. (27), R.K. (44).

R.Š. se, kako dodaju, sumnjiči i da je bespravno podigao novac u iznosu od 1.793.641 eura sa računa privrednog društva bez pravdanja odgovarajućom dokumentacijom.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv 21 pravnog lica sa sjedištima u više gradova na teritoriji Crne Gore i odgovornih lica u tim pravnim licima.

Kako navode u saopštenju ODT-a, visina utajenog poreza za period od 2019. godine do 2022. godine, na štetu budžeta Crne Gore, je oko 374.000 eura.

Predmetom je obuhvaćeno pravno lice „S.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice S.P.; pravno lice „N.I.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice D.G.; pravno lice „LB.“ DOO iz Budve i odgovorno lice P.T., pravno lice „E.E.“ DOO iz Budve i odgovorno lice M.Đ. iz Budve; pravno lice „L.I.“ DOO iz Cetinja i odgovorno lice J.M., pravno lice „A.P.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice N.S.; NVO S.P.F.C.G. odgovorno lice Ž.J.; pravno lice „D“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice D.B.; pravno lice „S.“ DOO i odgovorno lice M.K.; pravno lice „S.I.“ DOO iz Cetinja i odgovorno lice R.K., pravno lice „S.I.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice M.Š.; pravno lice „Č.G.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice J.Č.; pravno lice „S.D.I.“ DOO i odgovorno lice D.K.; pravno lice „G.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice G.P.; pravnog lica „G.M.“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice M.D.; pravno lice „M.N.L.C“ DOO iz Podgorice i odgovorno lice V.P.; pravno lice „G.P.A“ DOO iz Herceg Novog i odgovorno lice A.D., pravno lice „B.P.“ DOO iz Budve i odgovorno lice D.R, pravno lice „D.H.“ DOO iz Bijelog Polja i odgovorno lice S.K; pravno lice „K.G.“ DOO iz Nikšića i odgovorno lice N.B; pravno lice „L.M.“ DOO iz Nikšića i odgovorno lice R.Ć. 

Takođe, predmetom su obuhvaćena i tri fizička lica i to: M.S., R.S. i T.S., svi iz Podgorice, zbog istog krivičnog djela.

Izvor-rtcg portal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

EPCG tvrdi da vode koje izlaze ispod deponije Maljevac nemaju negativan uticaj na kvalitet voda Vezišnice

Predsjednik Sportskog ribolovnog kluba “Lipljen” Vaso Knežević tvrdi da je Vezišnica već godinama mrtva rijeka od mjesta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.