ponedeljak , 25 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Uhapšeno još policajaca, terete ih za organizovani kriminal

Uhapšeno još policajaca, terete ih za organizovani kriminal

Službenik Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D.K. i još dvije osobe M.G. i D.P, uhapšeni su u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja. Oni su osumnjičeni za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva. Policija je tokom pretresa njihovih stanova i drugih prostorija koje koriste, oduzela veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću.

Policija Policija (Foto: Uprava policije/arhiva)

Hapšenje je izvršeno po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

„U istom predmetu, zbog istog krivičnog djela, ranije su lišeni slobode M.Š. i V.J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru“, navodi se u saopštenju SDT-a.

Uhapšeni će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku.

„Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi“, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, u toku je operacija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odeljenja u kojoj su do sada uhapšeni službenici crnogorske policije Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić, kao i Tihomir Adžić. Kako je prethodnih dana saopšteno, krivičnom prijavom obuhvaćeno je 17 osoba, a među njima najviše bivših i aktivnih policajaca.

Uhapšen je i Dejan Knežević je dugogodišnji službenik i funkcioner Uprave policije Crne Gore. On je ranije bio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga. Pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal postao je početkom marta 2021.godine, dok mu je nandat na toj funkciji produžen prije nekoliko sedmica.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije 22. marta saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv devetoro osumnjičenih među kojima su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i BIA kojima se na teret stavlja krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. Kao vođu ove grupe Tužilaštvo sumnjiči policajca iz Crne Gore Ljuba Milovića.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Održana konferencija za medije menadžmenta Vodovoda o teškoj finansijskoj situaciji u preduzeću

Menadžment lokalnog preduzeća „Vodovod“ je u sali Skupštine opštine Pljevlja organizovao pres na kome su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.