nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Ujedinjena na lokalnim izborima u koalicijama

Ujedinjena na lokalnim izborima u koalicijama

Predsjedništvo Ujedinjene Crne Gore potvrdilo je predloge svojih opštinskih odbora da na predstojećim lokalnim izborima nastupe u dvojnim i trojnim koalicijama širom Crne Gore.

– Opšte prilike su nas obavezale da se udružimo kako bi DPS bio konačno pobijeđen u gradovima u kojima je na vlasti čak i decenijama. Koristio je cijelo vrijeme neslogu i međunacionalne strahove. Bili smo dužni nakon svega, nakon što Đukanović zloupotrebljava Ustav i okuplja na svojim listama čak i ekstremne nacionalističke i šovinističke grupe, da odgovorimo složno i razumno. Ako želimo da izađemo iz ove namjerne i pogubne državne nestabilnosti onda je ovo jedini put. Drugačije, Đukanović neće stati – navode iz stranke Gorana Danilovića.

– U Podgorici sa Demokratama i Demosom, u Baru sa Demokratama i Evropom sad, u Bijelom Polju sa Demokratama i Grupom građana ili u Pljevljima sa Demokratama i Pokretom za Pljevlja, Ujedinjena Crna Gora pružila je ruku subjektima sa kojima se, često, značajno i mnogo razlikujemo. Razlike će ostati ali želja da se pobijedi DPS i oslobode lokalne zajednice jača je od svake različitosti – dodaje se u saopštenju.

Ocjenjuju da su ovi lokalnim izborima važni skoro kao i prethodni parlamentarni.

– Ujedinjena CG nije kalkulisala i trgovala – idemo da razvlastimo DPS koji je držao lokalne zajednice u političkom zatočeništvu. Nažalost, svojim svjesnim postupanjem pojedine stranke iz avgustovske pobjedničke većine davale su i daju snagu osipajućem DPS-u kako bi se politički okoristile. Time se mnogo kompromitovala pobjeda i proizvelo nezadovoljstvo – bila je to i namjera. Ipak, moramo raščistiti po kući i uvesti Crnu Goru u period stabilnosti i predvidljivosti. Lokalni izbori su prva velika prilika. Nastupićemo u koalicijama i u Kolašinu, u Šavniku, u Danilovgradu, Plužinama. Zadatak je jasan: Đukanović mora da se detronizuje, ljudi moraju da pobijede – poručuju iz Ujedinjene.

Izvor-pobjeda

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Usvojene izmjene Zakona o predsjedniku

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su izmjene Zakona o predsjedniku Crne Gore, koje je predložio …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.