nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Umjetničke radionice Američkog ugla i NVO Kišobran za sunce

Umjetničke radionice Američkog ugla i NVO Kišobran za sunce

Američki ugao Pljevlja, u saradnji sa NVO Kišobran za sunce, ovog ljeta realizuje umjetničke radionice ,,Moj svijet boja“. Učesnici su učenici srednjih škola zainteresovani za likovnu umjetnost. Stručnim savjetima mladim umjetnicima pomaže i prof. likovne umjetnosti Mario Marjanović.

Pored slikanja, oprobaće se i u vajanju kao i u tehnici kviling.

Veliko interesovanje za ove aktivnosti pokazuju i sugrađani koji prolaze šetalištem kao i djeca. Mnogi od njih su se i odvažili da probaju da slikaju i crtaju i vraćaju se opet.

Radionice se održavaju ispred Američkog ugla, u Milet bašči, parku…

Na kraju ovog kreativnog programa biće organizovana i izložba, to jest radna postavka, gdje će svi moći da vide radove ovih mladih umjetnika.

-Pljevlja treba upotpuniti kulturnim sadržajima, koji doprinose podizanju svijest kod naše omladine da vrijednosti nisu nestale ,da se nisu pogubile ,da vrijednosti leže u njima samo ih treba njegovati i kroz kulturne sadržaje prestaviti sredini. Američki ugao -Pljevlja i NVO“Kišobran za sunce“ kroz aktivnost slikarske radionice „Moj svijet boja“ njeguju likovnu kulturu i nude umjetnički doživljaj . Naši polaznici su promoteri Pljevalja i Milet-bašte, talentovani učenici- umjetnici ,osnovnih i srednjih škola, kazala je Mira Pejatović, iz NVO „Kišobran za sunce“.

Kišobran za sunce NVOKolonija nvokolonija nvo Kišobran

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dželatović: Nemamo više pravo da ćutimo o zločinima nad Srbima

„SRPSKO SRCE JOHANOVO“ VESELINA DŽELETOVIĆA ZAVRIJEDILO OGROMNU PAŽNJU PLJEVLJAKA U organizaciji Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.