subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Univerzitet CG nagradio četiri pljevaljske učenice za uspjeh na Olimpijadi znanja

Univerzitet CG nagradio četiri pljevaljske učenice za uspjeh na Olimpijadi znanja

Danas su u Podgorici nagrađene četiri učenice iz Pljevalja za uspjeh na Olimpijadi znanja. Gimnazijalke Elena Vemić i Emina Zlatanić za osvojeno prvo mjesto sa trećom nagradom, odnosno treće mjesto sa trećom nagradom iz biologije, a mentorke su im bile profesorice Vesna Kastratović i Tanja Dragašević. Dvije učenice osmog razreda OŠ “Ristan Pavlović” Asja Dragašević i Nađa Stanić za osvojeno drugo mjesto iz hemije i treću nagradu a njihova mentorka je profesorica Ana Milović.

One su na olimpijadi znanja 2022. takmičenju učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka, održanom 15. maja, u zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici, osvojile zapažene rezultate pa je za očekivati da uspješni mentori dobiju i bolje uslove za rad, odnosno opremu za kabinete hemije i biologije, kako bi sledeće godiine učenici bili još uspješniji.

Za  uspješne rezultate osnovaca zaslužna je njihova mentorka profesorica hemije Ana Milović, čiji su učenici i prošle godine osvojili zapažene rezultate Elena Vemić je bila prva a Tamara Čolović treća na Državnom takmičenju.

Na pitanje da li je teško motivisati učenike na dodatni rad, s obzirom na skraćene časove zbog pandemija i brojne izazove današnjice, profesorica Milović kaže da učenici prepoznaju njenu ljubav prema hemiji tako da i sami zavole predmet zbog čega im nije teško da dodatne sate koriste na vježbanje i pripremu za takmičenje.

Danas su Pljevljaci ponosni na nagrađene učenice i mentorke i Pljevaljske novine im upućuju čestitke.

Olimpijada znanja odvija se tradicionalno pod pokroviteljstvom Rektora Univerziteta Crne Gore,  Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore,  Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, kompanije doMEn i Društva matematičara i fizičara Crne Gore. Dodjeli su prisustvovali rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović i direktor kompanije doMEn Predrag Lešić. Predstavnik kompanije HRS Technology dodijelio je najbolje plasiranim takmičarima devet laptopova.

Nađa i Asja
Nađa i Asja

IMG-5dfb42d7199256132392fde906105b25-V IMG-bb63dac94c0e3592c76679e53ad522df-V

nagrađeni na Olimpijadi znanja 2022

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Crkva-sv-Kozme-i-Damjana-osvecenje

Poziv na proslavu hramovne slave Sv. Kozme i Damjana u Strahovom Dolu

Slava crkve Svetih Kozme i Damjana, u Strahovom Dolu proslaviće 14. jula hramovnu slavu. Jutarnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *